„Od počátku ledna do konce října letošního roku jsme zkontrolovali 547 vytipovaných vozidel, která jsme podrobili měření a vážení. Zjistili jsme přitom 240 porušení, nejčastěji, a to ve 168 případech, šlo o překročení povolené hmotnosti,“ uvedl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Policisté přitom neměli ani zdaleka ideální podmínky k provádění častějších kontrol. Scházel jim speciální vůz, který by potřebným vybavením disponoval.

Policie dostane nového pomocníka
„Po mnoha jednáních s představiteli Jihomoravského kraje dostane naše krajské ředitelství konečně vozidlo šité na míru. Kromě běžného policejního a kancelářského vybavení bude speciál disponovat mobilními váhami, inspekční kamerou, potřebným nářadím, montážním lehátkem, měřidly, čtečkou čipových karet a osvětlovacím teleskopickým stožárem,“ upřesnil Šváb.

Zajímavostí bezesporu je, že mnozí přepravci si nedělají žádnou hlavu se zákazem jízdy ve státní svátek. „Ověřili jsme si, že 28. října mnozí dopravci zákaz ignorovali. Za jediný den jsme tak udělili 93 pokut a 4 řidiči byli nahlášeni do správního řízení,“ doplnil mluvčí policistů.