„Odrazil se od plastových kontejnerů, vzal to přes chodník a zaparkoval v telefonní budce,“ popsala nehodu Blesku jedna z obyvatelek Dobročkovic. V obci byly hody, průvod později procházel i zatáčkou, kde mladík zbořil telefonní budku „Kdyby vyšli o pár minut dřív, v zatáčce by je ten blázen zmasakroval,“ tvrdila.

 

Stát někdo na zastávce autobusu, je po smrti 

Bláznivý pilot jezdí s rodiči do vesničky s dvěma stovkami obyvatel na víkendy. „Moc o něm nevíme. Ozvala se rána, vidím rozmlácenou budku,“ svěřila se sousedka Antonie Balinková. „U budky je autobusová zastávka. Kdyby tam někdo čekal na spoj, je po smrti,“ řekla důchodkyně.

Bláznivému řidiči hrozí až tři roky vězení

A nepoučitelný Marek? Bude za pohrdání předpisy a zákonem pykat. „Řízení přes vyslovený zákaz je mařením výkonu úředního rozhodnutí, tedy trestný čin. Stejně jako ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až tři roky vězení,“ shrnula policejní mluvčí Alice Musilová. Návrh dalších sankcí vůči neukázněným řidičům, který hodlá ministr dopravy Dan Ťok poslat do Sněmovny, je na mladíka z Vyškovska jako ušitý.