Ještě o víkendu byla mladá maminka Tereza  s dcerou Eliškou a otcem (18) děvčátka na výletě v Pardubicích, kde si užívali společný víkend. O dva dny později už byla dívka mrtvá.

Byla na očkování vakcínou priorix. Dopoledne byla unavená, tak usnula, spala dvě a půl hodiny zhruba. Pak se vzbudila a já jí změřila teplotu a dala oběd. Chtěla mlíčko, tak jsem jí ho dala a usnula. Otočila se na bříško a nosánkem do duchny, tak jsem ji nechala spát... Pak jsem tam došla a ona nedýchala. Šla jsem pro pomoc a ona už nedýchala. Prý jsem ji našla mrtvou,“ napsala na FB zdrcená matka.

„Případem tohoto úmrtí se zabývají kriminalisté z krajského ředitelství policie v Brně. Vzhledem k věku oběti, ale nemůžeme poskytnout v tuto chvíli více informací,“ uvedla mluvčí policie Štěpánka Komárová.

Mamince chyběly peníze

Podle místních se mladá maminka snažila o své dítě pečlivě starat, přestože na tom nebyla finančně dobře. Otec dívky, který má na svém Facebooku uvedeno „nezadaný“, začal za matkou a dcerou jezdit až poslední dobou.

Kvůli špatné finanční situaci se vacenovičtí rozhodli mladé mamince pomoci s pohřbem. Podle mnohých totiž hrozilo, že by na něj žena neměla peníze. Příkladem jde v tomto směru obec a místní římsko-katolický farář.


Navrhli jsme, že pro dívku zakoupíme místo na hřbitově, ale nakonec to nebylo potřeba, protože se toho ujala obec, která ho už zajistila. My máme v kostele kasičku, jejíž výtěžek chceme poskytnout mladé mamince. O veřejnou sbírku se ale nejedná,“ upozornil farář Viliam Gavula.

Dědeček chce počkat na pitvu

Co zavinilo smrt děvčátka, určí až pitva. „Jestli úmrtí nastalo následkem očkování, nedokáži posoudit, je to jen jedna z možností. Určitě ale připadají v úvahu i jiné. Bude dobré vyčkat na výsledek pitvy,“ je přesvědčen dědeček zesnulé holčičky Jaromír.

Pohřeb dívky se bude konat 10. listopadu od 15 hodin ve vacenovickém kostele.

Fotogalerie
4 fotografie