Za podivné převody milionových částek k nákupu pohledávek, prodeje bytů a neevidované přebírání peněz za ně, fiktivní smlouvy a úvěry, které firma nesplácela, hrozí Jonášovi za zpronevěru ve funkci jednatele až 10 let vězení. Škoda se vyšplhala na 141 milionů korun. Řada pochybení nasměrovala firmu v roce 2012 do úpadku.

„Oslovili mě, že mají problémy s projektem a vázne jim financování. Svědomí mám čisté. Možná jsem byl příliš důvěřivý,“ hájil se Jonáš. Dnes je v důchodu, kvůli vyšetřování měl tři roky obstavený účet. V minulosti coby náměstek primátora figuroval v kauze nevýhodné směny paláce Jalta za městské budovy a pozemky. Policie mu však nic nezákonného neprokázala. ODS ovšem dala od svého dlouholetého člena ruce pryč.

„Nikdy jsem žádné smlouvy nevytvářel, nemám k tomu předpoklady. Žádné peníze za prodej bytů jsem nepřijímal. Ve víře, že se nic podezřelého neděje, teď nesu důsledky. Nic jsem nezpronevěřil, maximálně se choval jako špatný hospodář,“ řekl Radomír Jonáš o svém působení ve společnosti Na Panence.

Fotogalerie
4 fotografie