Dvě zlomená žebra, přeražený nos, otřes mozku, mnohačetná zhmoždění obličeje, tržné ranky v obličeji a na stehně. To je jen stručný výčet „péče“, kterou poskytoval své milé Patrik Přívara.

„Obžalovaný se všech uvedených skutků dopouštěl pod vlivem drog. Jejich uživatelkou byla i poškozená, která následkem týrání utrpěla posttraumatickou poruchu,“ uvedla soudkyně Jaroslava Bartošová.

Nahá musela do řeky

Pomyslná kapka trpělivosti u týrané ženy přetekla na podzim loňského roku poté, co po ní Přívara opakovaně házel nožem a pak ji donutil, aby se zcela nahá koupala v ledové řece Jihlavě.

„Musela tam být ponořená až po krk. Teprve poté ji dovolil, aby si oblékla mokrou mikinu, ostatní věci ji nechal uplavat,“ upřesnila soudkyně.

Přívara nechal ženu ve vodě dvacet minut. Až když ji viděl s drkotajícími zuby a třesem celého těla, uvědomil si, že následkem podchlazení může i zemřít. Zavolal proto záchranku. Zdravotníci následně zjistili, že žena měla teplotu jen 34 stupňů.

Pojišťovně musí zaplatit

Přívara nyní musí na sedm let do věznice s ostrahou. Zároveň musí zdravotní pojišťovně uhradit náklady spojené s léčbou Lucie ve výši 54 600 korun. Týraná žena se ovšem se svou žádostí o odškodnění ve výši 70 tisíc korun musí obrátit na jiný soud. Advokát obžalovaného si ponechal lhůtu na odvolání.