Situace byla mimořádně vypjatá. Podle informací Blesku anonym pohrozil, že pokud z nádraží vyjede jediný autobus, bombu na dálku odpálí. O pár minut později vystupňoval napětí oznámením o uložení bomby v přilehlém nákupním centru Vaňkovka. Venku se octly během pár minut stovky prodavačů i tisícovky zákazníků.

Policie s cvičenými psy mezitím horečně prohledávala okolí, Z přilehlých ulic vyloučila dopravu, z nádraží nevyjel dvě hodiny jediný autobus. Kolem hlídkovali policisté v neprůstřelných vestách a s přilbami na hlavách.

„Vyhnali nás všetkých z autobusov a stojíme tu teraz len naľahko. Už sme mali byť doma v Trnave,“ postěžovala si žena ze skupinky pokuřujících slovenských cestujících. „Hrozné, čo sa tu deje. Vraveli nám, že je tu kdesi bomba,“ otřásla se žena.

Krátce před polednem přišla úleva. „Máme je!“ oznámila policie. Kriminalisté totiž získali informace, podle kterých se anonym zdržoval poblíž Vaňkovky. „Informace se ukázaly jako pravdivé. Zadrželi jsme dvě podezřelé osoby. Všechny okolnosti nás vedou k přesvědčení, že pachatele máme,“ řekl Blesku policista Pavel Šváb. „Jeden z nich už v minulosti podobný trestný čin spáchal,“ dodal.

Fotogalerie
6 fotografií