Potajmu, samozřejmě. „Kdybych žádal o povolení, dal bych skoku punc oficiality. Raději jsem si vyčíhl chvíli, kdy ostraha zmizí z dohledu a nenápadně vyjel výtahem na nájezdovou věž,“ směje se mladý recesista.

Mezi překvapenými nakupujícícmi se hbitě prosmýkl na vrchol eskalátoru. Čekalo ho dlouhých čtyřicet vteřin k nájezdové hraně. Přihlížející zkoprněli v šoku. „Hlavou mi probíhal celý život. Ta tvrdá dřina! Musíš to zúročit,“ sugeroval si.

Video
Video se připravuje ...

Pokořil »obří můstek« ve Vaňkovce: Petr (26) z Brna skákal na lyžích na eskalátorech v obchoďáku pro Blesk Petr Podroužek

Když se »řítil« v předpisovém postoji k odrazu, rozhodily jej dvě věci. „Nepřišel mi pod lyže vítr a zároveň jsem dole v kotli mezi diváky zahlédl užaslého sekuriťáka,“ popsal osudové zlomky vteřiny před zpackaným telemarkem. To ho stálo stylové body a zřejmě i místo »na bedně«.

„Ustřelila mi lyže, no jo. A neměl jsem tak měkké kotníky jako Janda, abych víc nalehl na lyže. Nevadí, že to tentokrát necinklo. S trochou štěstíčka to vyjde příště,“ svěřil se reportérům Blesku předtím, než sbalil »skočky« a z Vaňkovky před zraky užaslých lidí tiše a po anglicku zmizel.

Po zotavení z olympijského skoku bude prý Petr Podroužek doma v ústraní přemýšlet, jak odlehčit »některá zbytečně vážná celospolečenská témata«. Porazí-li hokejisté Kanadu, má se veřejnost prý na co těšit…!

Fotogalerie
14 fotografií