Jan Vyklický zemřel náhle v neděli odpoledne. „Odešel poctivý, uvážlivý a odpovědný soudce, respektovaný kolega a hodnotný člověk,“ uvedl předseda NSS Josef Baxa. U Nejvyššího správního soudu působil zesnulý soudce posledních sedm let.

Vyklický byl soudcem od roku 1974 a v justici strávil nepřetržitě neuvěřitelných 44 let. V roce 1990 se podílel na založení Soudcovské unie ČR, jejímž byl prezidentem do roku 1996. V roce 2013 obdržel stříbrnou medaili Antonína Randy za zásluhy na fungování demokratického právního státu a za reprezentaci českých právníků v zahraničí.

Odešel kamarád, soudce tělem i duší, fajn chlap. Pro českou justici toho po roce 1989 udělal jako málokdo. Jsem smutný a chtěl bych mu poděkovat. Jak už to bývá, měl jsem děkovat dříve a více. Díky Honzo, byls kanón,“ napsal České justici v reakci Ústavní soudce Jaromír Jirsa.

Podle Baxy kladl Vyklický během svého působení v justici hlavní důraz na osobnost soudce a její mravní profil. „Považuji za čest pro Nejvyšší správní soud, že jsme s ním mohli sdílet v posledních sedmi letech jeho soudcovské zkušenosti, životní moudrost a být obohaceni poznáním jeho morálních a charakterových vlastností,“ dodal Baxa.