Paní Jindřišku vídá Petr při obchůzkách v brněnské části Řečkovice pravidelně. Kdysi přišla o byt, v kolonii léta přežívá. „Když jsem viděl její ledárnu, musel jsem něco udělat. Prošel jsem internet a sehnal vhodná kamínka,“ popisuje okamžitý nápad.

Video
Video se připravuje ...

Strážník Petr Koš vysvětluje, proč sehnal pro seniorku z chatové kolonie kamínka a s kamarády je do obydlí nainstalovali. Zdeněk Matyáš

Ruku k dílu přidali jeho kamarádi, postavili komín, přidali obložení. Navrch koupil Petr své »chráněnkyni« hromadu briket. „Byla v šoku, moc nevěřila, že nemluvím do větru. Teď si užívá teploučko a má dobrou náladu,“ usmívá se muž zákona. „On už je takový, proto ho lidé mají rádi,“ potvrdil Petrův kolega ze služebny Filip.

Dopis primátorovi

A odměna pro Petra? Peníze odmítl. Jindřiška proto napsala děkovný dopis primátorovi Petru Vokřálovi (ANO). „Sehnal nádherná malá litinová kamínka, pozval kamaráda, který mu pomohl udělat komín, a ještě dovezl 300 kg dřevěných briket. Dnes jsem v teple, a když si na něj vzpomenu, hřeje mě u srdíčka, že jsou ještě moc, ale moc hodní lidé,“ napsala seniorka.

„Mile mě to překvapilo. Někdy je lidské slovo vůbec ta nejlepší odměna,“ svěřil Blesku Petr, který u městské policie v Brně »kroutí« už šestadvacátý rok. Mimochodem doma má sedm medailí za záchranu lidského života. „Člověk o tom moc nepřemýšlí. Třeba když jsme našli sebevraha s podřezanýma žílama, šlo o každou vteřinu,“ vzpomněl na jeden ze svých zákroků. 

Blesk chtěl Jindřišku na její chatičce navštívit, jenže… „Spousta lidí ji zklamala. Před časem bydlela v přívěsu, který jí vykradli. Nerad bych, aby si k ní tito lidé našli cestu ve chvíli, kdy konečně prožívá radost,“ řekl Blesku Petr Koš.   

Fotogalerie
6 fotografií