Už ve školce jsem chtěl vytvořit krásné ženské šaty a baví mě to pořád,“ říká nejmladší tuzemský módní návrhář. Přiznal, že inspirací mu původně byla holčička, pro kterou chtěl šaty ušít...

Uplynulo několik roků a Vlastík ve svých devíti letech poprvé představil veřejnosti své první dva modely. „To bylo loni. Letos jsem proto přidal další čtyři modely. Trvalo mi to asi dva měsíce. Chci, aby ženy chodily hezky oblečené,“ upřesnil.

Každé šaty vznikají tak, že je nejdřív nakreslím. To mi zabere vždy dva až tři dny. Babička Lenka Basovníková (54) mi ušije základy a pak spolu vytahujeme střih a zdobíme je,“ popsal výrobní postup mladý návrhář.

Jeho velkým snem je stát se módním návrhářem i v dospělosti. „Nemám mezi nimi žádný vzor. Inspiruji se jen u sebe. Někdy mě třeba čtrnáct dnů nic nenapadne, ale pak od toho zase čtrnáct dnů nedokážu odejít. V každém případě plánuji vytvářet jen šaty pro ženy,“ ujistil.

VIDEO: Někomu může připadnout, že se móda příliš nemění. Opak je ale pravdou. Stačí se podívat, jak moc se měnila móda v posledních 100 letech.

Video
Video se připravuje ...

Jak se měnila ženská móda v posledních 100 letech? Glamour magazine

Fotogalerie
15 fotografií