První Češkou, která se vdávala v šatech od Blanky Matragi, je Tereza N. B. z jižní Moravy. Své ano si řekla v sobotu s Ondřejem N. (24) ve slovenských Čereňanech. V sídle šéfkuchaře Mariána Fila (50), ten je považován za jednoho z nejlepších slovenských kuchařů, vařil mimo jiné pro holandskou královnu Beatrix i pro britskou Alžbětu II.

„Připravil nám výtečné menu. Začínalo vývarem, jako předkrm přichystal salát s vepřovým na houbách, dále hráškové pyré a k tomu nějaké krevety. Hlavním chodem byla zapečená kuřecí prsíčka z domácího chovu flambovaná koňakem s dubákovou omáčkou,“ prozradila maminka nevěsty Ivana B. (46).

Na novomanžele čekal třípatrový bílý dort a překvapení v podobě skladby: „Přenádherný příběh pro Terezu a Ondru,“ kterou napsal a nazpíval rodinný přítel Michal David. Ten vzápětí přidal i přibližně 45minutový výběr svých hitů.

 

Při nich překvapil nevěstu svým tanečním uměním otec nevěsty Zdeněk B. (48). „Trénoval na to dva měsíce. Choreografii mu připravil Petr Vrátil, zakladatel taneční skupiny UNO,“ doplnila Ivana B.

Šaty si nevěsta ponechá jako památku na obřad, kterého se zúčastnilo 65 hostů. „Pokud by je ale Blanka Matragi chtěla někde vystavit, kdykoliv jí je zapůjčíme,“ ujistila maminka nevěsty.

Velké překvapení připravil pro svou dceru Zdeněk B. (48) svou taneční choreografií.