Principálovo vyprodané divadlo explodovalo nadšením. Krátký, ale o to hlasitější potlesk přerušil vzápětí herec Jaromír Barin Tichý. „A to se na to pojďme napít,“ vsunul si do textu pohotově repliku.  A protože právě herci právě na jevišti hodovali, nalil si Vladimír Polívka skleničku ze svého hrbu na zádech a slavnostně pozvedl číši. Diváci se královsky bavili.

Polívkův věrný druh Břetislav Rychlík si nenechal historické finále ujít osobně. Sledoval jako správný Komeťák hru na vlastní oči v hale. A hned také hlásil: »Mistři!!! « Vzápětí už veršoval. „Hokejový sen se mi zdál, brněnské město stalo se středem všeho vesmíru, veškerého dění a přes něj nebylo, nebude a není,“ přidal hbitě na svůj facebook vlastní modifikaci básně Jana Nováka Vánoční sen.

O zážitek se nenechal připravit ani brněnský primátor Petr Vokřál. „Zážitek na celý život. Neuvěřitelná atmosféra, energie celého manšaftu a tisíců fanoušků. Celému týmu a trenérům Komety děkuji, udělali jste Brnu tu nejlepší reklamu a hlavně všem nám Brňákům neuvěřitelnou radost,“ prohlásil. Brno teď podle něj čeká pár dnů oslav. „Tak hlavně opatrně,“ vyzval primátor na svém facebooku.

Ministr financí a Vokřálův stranický parťák Andrej Babiš rovnou brněnské Kometě slíbil nový stadion! „V Brně na hokeji je super atmosféra. Potřebují nový stadion pro 12 500 diváků. Viděl jsem projekt, udělám maximum pro jeho prosazení,“ prohlásil.

Babišovo prohlášení ale nazdvihlo Brňáka Petra Fialu, šéfa opoziční ODS. „Asi bude hned potom, co postaví ten slíbený stadion pro Martinu Sáblíkovou,“ rýpl si na adresu nerealizované, avšak slibované stavby rychlobruslařského stadionu v kampusu v Bohunicích.

VIDEO: Podívejte se na euforii z hokejového vítězství Komety Brno.

Video
Video se připravuje ...

UNIKÁTNÍ ZÁBĚRY: Takhle slavila Kometa po jednapadesáti letech mistrovský titul iSport TV

Video
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Libor Zábranský nejdřív pohár nechtěl, nakonec si ho vzal TV TIPSPORT

Video
Video se připravuje ...

Brno je v extázi, hokejová Kometa získala extraligový titul. Takhle to vypadalo v DRFG aréně po předání Masarykova poháru pro vítěze! Zdeněk Matyáš

Video
Video se připravuje ...

Čermák se konečně dočkal. Celý život hraju hokej kvůli tomuhle pocitu, hlásil kapitán. iSport TV

Fotogalerie
15 fotografií