Výběr lepidla pro školáky je trochu specifický. Zejména ti mladší, kteří s tvořením a lepením začínají, by měli mít takové, se kterým se jim snadno a rychle manipuluje a nehrozí přitom zbytečné zašpinění nebo nechtěné potřísnění. V tomto případě jsou nejvhodnější lepicí tyčinky, které jsou pro děti nejzábavnější, ale také nejbezpečnější variantou a příznivá je i jejich cena.

NA RŮZNÉ POVRCHY

Možná si sami z vlastního dětství ještě vzpomenete na lepicí tyčinky, které prostě nelepily, vysychaly a těžko se vysouvaly a zasouvaly. To už neplatí. Dnešní výrobky tohoto typu mají lehký výsuvný mechanismus, ale zároveň pevný uzávěr zabraňující vysychání. Lepené spoje jsou pevné, rychle zasychají a lepit dokážou papír, karton, korek a dokonce i dřevo. Jsou tak vhodné jak na klasické tvoření z papíru či čtvrtky, tak i na náročnější tvorbu, jako je např. výroba draka, kterou zanedlouho děti určitě využijí.

SLEPÍ A ZMIZÍ

Lepicí tyčinky jsou k dispozici v několika různých velikostech a hodí se prakticky pro veškeré školní tvoření. V nabídce jsou ale i speciální lepicí tyčinky, které umějí hotové zázraky. Tyčinka má fialovou barvu a po nanesení na povrch a zaschnutí stopa po lepidle mizí, což bude pro děti ještě větší zábava. Mizící tyčinka je ideální volbou pro nejmladší školáky, kteří díky ní mají jasný přehled, zda už lepidlo zaschlo a kde všude je naneseno.

Pro kluky a pro holky

Školní lepidla dnes mají také atraktivní design, k dostání jsou i ve speciálních barevných variantách pro kluky a holky – v modré a růžové barvě, které dokonale doladí styl školního penálu malých i velkých školáků.