Právě automat na vodu je tím komplexním pomocníkem, který pravidelné dodržování pitného režimu značně ulehčuje - ať už se nachází v domácnosti nebo v kanceláři. Je ale třeba vybrat tak, aby konkrétní model vyhovoval svými funkcemi prostoru i vašim potřebám. Máme dva druhy automatů – automat na vodu z barelu a vodovodní řad.

Automat na vodu z barelů

Klasické řešení hodící se do domácností. Automat s barelem rozhodně není žádná neznáma technologie. Jelikož je zdrojem v tomto případě barelová voda (nejlépe pramenitá) není nutné využívat filtry. U všech moderních přístrojů najdeme možnost úpravy vody - chlazení, ohřev, sodovka.

Barely mají konkrétní objem 18,9l. Což je skutečně dostatečně velký zdroj kvalitní vody na dlouhou dobu. Barelové řešení má pak i svůj ekologický podtext. U většiny dobrých distributorů jsou totiž vratné. Po dezinfekci jsou navráceny zpět do oběhu! Což značně omezí hromadění plastu na městských skládkách.

Výdejník barelové vody Stratos
Autor: Crystalis water

Automat na vodovodní řad

Již název nám říká, že půjde o variantu s napojením na vodovod. Tento druh automatu čerpá vodu přímo z něj. Zdrojem tak bude tzv. kohoutková voda. Nutná proto bude filtrace. Přístroje jsou jimi přímo osazeny už v základu, mají ale i speciální prostor pro další filtrační zařízení. Samozřejmostí je funkce chlazení a ohřevu vody. Některé modely vás překvapí i výrobníkem sodovky! Tyto typy přístrojů se nehodí všude. Nejvíce jsou k užitku ve větších průmyslových a veřejných prostorech.

Více informací najdete na www.crystalis.cz.