Alkohol podporuje dehydrataci

Na slunci a při sportu dochází k zvýšené dehydrataci těla. Je lákavé v horkém počasí sáhnout po vychlazeném drinku, většina lidí má totiž za to, že tím efektivně utiší žízeň. Ten sice zprvu dokáže osvěžit, obsah alkoholu ale vede ke zvýšenému močení a odvede z již tak dehydrovaného těla více tekutin. To vede k ještě větší žízni a následnému odvodnění, navíc s hrozbou opití.

Místo opálení může dojít ke spálení

Lidská kůže je údajně po požití alkoholu náchylnější na UV záření. Studie prokázaly, že konzumace pouhého jednoho alkoholického nápoje denně zvyšuje riziko spálení kůže až o 20 %. Alkohol navíc vede ke snížené odpovědnosti, a kdo si pak dokáže vzpomenout, jestli se stihl namazat opalovákem?

Při sportu ztratíte balanc

Typické letní aktivity jako jízda na kole, beach vojebal či kanojistika se neobejdou bez častých zastávek na osvěžení. S alkoholem však jak známo dochází ke ztrátě rovnováhy, následně vedoucí k nehodám. Téměř polovina všech utonutí je pak způsobena alkoholem, zejména jeho schopností snižovat v lidech soudnost. Ti tak na vodě zkouší triky, které by ve střízlivém stavu nikdy neměli odvahu udělat. Kromě vody probíhá popíjení i u grilů, či jiných veřejných míst, kde je zvýšená možnost popálení, říznutí, zlomenin apod.

Autor: Heineken Česká republika

Zkazit si festival kocovinou si budete pěkně vyčítat

Pryč jsou časy, kdy velká část letních festivalů v Čechách propršela a my se tak museli ve stanech všelijak zahřívat. Letos už na fesťácích platí více než jinde, že pít by se mělo opravdu s mírou. Tato rada se týká především občasných konzumentů, kteří mohou být zaskočeni účinky, jaké má alkohol po požití ve velkém horku. Promeškat potom své oblíbené hvězdy, na které se mnohdy těšíme celý rok, není to pravé. A i když je nezmeškáte, s bolestí hlavy si je jen těžko užijete.

Autor: Heineken Česká republika

Alkohol žízeň neutiší - zkuste to jinak

Ano, skutečně to jde. Zlatopramen nyní přichází s prvním radlerem na českém trhu, obsahujícím přesně 0,0 % objemu alkoholu, bez konzervantů a barviv,. Zlatopramen Radler herbal 0,0% se také odlišuje unikátními příchutěmi – kombinace chuti ovoce a bylinek, konkrétně „citron s mátou a bezinkou“ a „černý rybíz s levandulí“. Ve spojení s chmelovou chutí piva je skvělým osvěžením při všech prázdninových aktivitách.