Bez lékárničky nevyrážejte

U automobilu byste neváhali ani vteřinu, jelikož lékárnička patří do povinné výbavy jakéhokoli motoristy. V lékárničce je zapotřebí mít minimálně tyto důležité součásti:

  •  1 obvaz s polštářkem,
  •  2 standardní obvazy,
  •  hladkou náplast na cívce,
  •  nůžky s typickým sklonem,
  •  isotermickou fólii,
  •  léky proto alergiím a průjmům,
  •  vodu pro vypláchnutí zraku. 

 

Cyklistická helma jako samozřejmost

Děti mají helmu povinnou. U dospělých se postupně stala jakousi nepsanou povinností. Důležité je při jejím výběru především to, aby dokonale seděla na vaší hlavě. Poznáte to podle toho, že při prudším pohybu nesklouzává dolů. Určitě na ní nešetřete a vsaďte na model, který obsahuje také čelní přídavný kšilt. Samozřejmostí musí být u cyklistické helmy zadní kolečko, kterým si regulujete její dokonale utažení. Vzhledově určitě může dokonale ladit s cyklistickým oblečením. K dispozici je dnes nepřeberné množství druhů helem ve spoustě barevných odstínů. Třeba v eshopu D-Sport jich mají spousty.

Sada na opravu kola

Znáte to sami, jedete a najednou se vám šlape stále hůř a pohyb kola je špatný. Defekt může potkat každého z nás a to i v momentu, kdy jedete po zdánlivě zcela hladkém asfaltovém povrchu. Proto je zapotřebí mít u sebe sadu pro výměnu kola a jeho lepení. Sbalte si také náhradní ventilek a nezapomeňte ani na pumpičku. Koupit se dá opravdu malá a skladná, a to třeba i levněji, pokud použijte slevové kupóny, které budete moct uplatnit na sportovní a outdoorvé vybavení.

Spolehlivé sluneční brýle

Jak sluneční, tak i cyklistické brýle je zapotřebí vyzkoušet. Musí dokonale sedět na nose. Právě v této oblasti mohou mít speciální polstrování v podobě kousku vhodně tvarované pěny či umělé hmoty. Obroučky musí dokonale sedět také za ušima. Důležitá je i celková hmotnost brýlí. Ta by měla být minimální. V neposlední řadě se soustřeďte také na barvu skel a přítomnost UV filtru a jiných funkčních vrstev podílejících se na ochraně proti všudypřítomnému sluníčku. Výbornou volbou jsou brýle s vyměnitelnými skly. Výhled si tak precizně přizpůsobíte aktuálnímu počasí. Někdy při minimálním množství světla a oblačném počasí bohatě postačí jemně ztmavená skla.    

Rukavice jako jistota stability rukou

Víte, proč se vyplatí mít cyklistické rukavice? Hned z několika důvodů. Tím prvním je pochopitelně zpevnění uchopení řidítek. Nebude tak hrozit případné podklouznutí v momentu, kdy najedete na nějakou terénní nerovnost. Stejně tak zabrání případným otlačeninám a odřeninám, jež mohou v důsledku tření vzniknout. Také perfektně tlumí vibrace, jež nepochybně vznikají. Pro jízdu v letním období vám bohatě postačí bezprstové provedení. Naopak v zimě určitě nakupte klasické rukavice včetně ochrany prstů.  

Lahev na kolo, případně vak na pití

Dostatečný pitný režim je při jízdě na kole nezbytný, a tak myslete i na postupné dodávání tekutin. Optimální volbou je specifická lahev na pití. Uchytí se jednoduše přímo do držáku umístěného na konstrukci kola. Jinak se dnes hojně prosazují také specifické vaky na pití, jež nabízejí jak přímo nepropustný oddíl pro tekutiny, tak i kapsy, do nichž si lze uschovat jiné věci, které budete na výletě potřebovat.