Gastronomie v Olomouci je velice populární. Restaurace, bary, kluby, zábava i kulinářské umění. Ekonomika funguje a to je pro gastronomii ideální stav. Konkurence je veliká, což má za následek, že se kvalita služeb zvyšuje a lidé tak mají větší prostor pro to, aby mohli vybírat a zkoušet. Informace o kvalitě podniku se navíc šíří strašně rychle. Dnes ani nemusíte nikam chodit a zkoušet podnik s tím rizikem, že něco nebude v pořádku. Díky internetovým platformám jako je Facebook, Trip advisor a tak dále, si stačí přečíst pár komentářů a uděláte si celkem jasný obrázek, jestli se do restaurace vydat, či nikoliv. Můžu potvrdit, že hodnocení je téměř vždy založeno na pravdě. A je zcela důvěryhodné. Já osobně, když má podnik pofiderní hodnocení, ani neriskuju, že bych se vydal dovnitř.

Jaký je teda klíč k úspěchu v roce 2017 a ještě dál?

Dvě slova. Prozákaznický přístup. To je to jediné, na čem záleží. Dobré jídlo a kvalitní služby. To je budoucnost. Budoucnost, která v Česku sice pořád, oproti západnímu světu, trochu pokulhává. Ale díky všem okolnostem, které jsem zmínil, se stav zlepšuje a dnes tu máme relativně solidní gastronomické zázemí.  Vůbec nejinak tomu je o firemních večírcích, které s ekonomikou úzce souvisí, protože když se firmám daří, je mnohem větší prostor pro jisté formy odměn. Vánoční večírky jsou pro gastro zařízení důležitý zdroj příjmu a musí platit, že daná služba nebude nejlevnější, ale o to víc musí být kvalitní.

Jak ale správně vybrat takové místo na firemní večírek?

Jde o to, jestli chcete jen investovat, nebo do toho dáte i kousek srdce, protože pak už je to celkem jednoduché. Atmosféra, moderní kuchyně, přátelské prostředí a stejně důležitě kvalita a výběr pití. To jsou kritéria, které určí to, kam se firmy rozhodnou jít oslavit své úspěchy na konci roku 2017.

Fotogalerie
6 fotografií