Velkým lákadlem je rozhodně festivalová várka piva. „Pro Gambrinus den jsme uvařili Nefiltrovanou festivalovou 12 s výjimečně plnou chutí, kterou jinde neochutnáte. Čepovat se budou ale i naše další piva,“ říká sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

V tento den se Plzeň změní na největší pivní zahrádku se skvělým pivem a bohatým doprovodným programem. Na čtyřech festivalových zónách nebudou chybět ty nejlepší místní hudební kapely. Centrem všeho dění bude náměstí Republiky, kde se na hlavním pódiu mimo jiné uskuteční finálové klání o titul Gambrinus Mistr výčepní 2017 a večer si tu všichni účastníci budou moci připít se sládky pivovaru a pokusit se o rekord v největším počtu přiťuknutí.

Do festivalového dění jsou zapojeny i ty nejlepší plzeňské hospody, které se budou o hosty pečlivě starat. Návštěvníkům festivalu budou servírovat jídle ze speciálního menu a perfektně načepované pivo. Na kontrolu, pomoc, ale i s radou všem výčepním z místních restaurací vyrazí finalisté boje o nejlepšího výčepního. „Budeme kontrolovat kvalitu čepování a budeme pomáhat hospodským tak, aby si mohli lidé vychutnat pivo v té nejlepší kondici, která nemá ani tu nejmenší chybu,“ říká sládek Zítek. Nejlepší finalisté klání pak budou učit zájemce, jak správně pivo načepovat. Tak co, ještě váháte, že je Gambrinus den výjimečný festival, který v Česku nemá srovnání? Přijďte se přesvědčit sami.

CO: Gambrinus den

KDY: sobota 24. června 2017

KDE: Plzeň – 4 festivalové zóny (náměstí Republiky, zóna Proluka v Křižíkových sadech, zóna Branka ve Smetanových sadech a zóna Muzeum v Šafaříkových sadech)

 

Autor: Gambrinus