Displej, na který je někdy nutné použít lupu, abychom se dozvěděli, kdo nám volá nebo abychom dokázali přečíst SMS zprávu. Napsat na mobilním telefonu s malými tlačítky nebo dotykovým displejem SMS, je pro člověka se slabším zrakem nebo zhoršenou citlivostí v prstech velkým problémem. Tyto moderní telefony jsou také již poměrně běžně vybavené funkcemi, které ale většina uživatelů nikdy nebude potřebovat. V záplavě různých menu a nastavení se uživatel může přinejmenším ztratit. V horším případě se může stát, že se telefon připojí například na internet, což nemile překvapí, při placení účtu za telefon. 

Autor: Adart Computers, s.r.o

Ve výčtu problémů, které s mobilními telefony každodenně zažíváme bychom mohli pokračovat, naštěstí se ale na trhu objevila Česká značka mobilních telefonů ALIGATOR, která s těmito problémy nejen počítá ale hlavně je i řeší. Telefony vyrábí přímo s ohledem na pohodlné a jednoduché ovládání a co je také velmi důležité - pořídit je můžete za opravdu příznivé ceny.

Ovládání a praktické funkce

Všechny modely ALIGATOR jsou vybaveny velkými, přehlednými tlačítky a dobře čitelným, kontrastním displejem s velkými znaky. Menu je záměrně velmi jednoduché, najdete v něm nejdůležitější funkce, jakými jsou telefonní seznam, čtení a psaní SMS, hodiny, budík, zrychlené volby pro přiřazení telefonních čísel jednotlivým tlačítkům a další. Zámek kláves je mechanický na boku přístroje, není tedy nutné mačkat žádnou kombinaci kláves, jako je u běžných telefonů obvyklé.

U každého modelu ALIGATOR navíc najdete unikátní bezpečnostní funkci, takzvané „SOS tlačítko“, které z telefonu vytváří doslova osobního asistenta. Tomuto tlačítku lze přiřadit několik čísel, na která po jeho stisknutí telefon odešle automaticky zprávu. Zároveň tato předvolená čísla začne vytáčet, a vytáčí postupně tak dlouho, dokud volané číslo hovor nepřijme. V tu chvíli telefon ALIGATOR automaticky zapne hlasité Hands-Free, to pro případ, že by dotyčná osoba, která na telefonu ALIGATOR tuto funkci aktivovala, nemohla z nějakého důvodu, například při úrazu, telefon použít obvyklým způsobem, přidržením u ucha. Zároveň se s tímto stisknutím aktivuje unikátní funkce SOS lokátor, která odešle pomocí SMS informaci o poloze telefonu. Tuto polohu lze potom jednoduše zobrazit na displeji v mapě. Další schopností funkce SOS Locator je například vzdálené ovládání telefonu.

Autor: Adart Computers, s.r.o

Jak SOS locator funguje?

Na jedné straně je telefon ALIGATOR, který v případě stisknutí SOS tlačítka odešle SMS zprávu obsahující informace o poloze a na straně druhé, běžný mobilní telefon s internetovým prohlížečem, ve kterém se zobrazí přibližná poloha telefonu v interaktivní mapě. Dále se zde zobrazí některé další informace o stavu telefonu. To je vše, co k použití služby SOS locator potřebujete. Je to prosté a snadno pochopitelné. 

Tato funkce je významným příspěvkem pro umožnění naplnění osobního programu aktivního stárnutí s pozitivními dopady pro celou rodinu,“ komentuje nové možnosti Diana Chrástková, lektorka České společnosti pro trénování paměti a mozkový jogging.

Autor: Adart Computers, s.r.o

Lokalizace pomocí GSM, GSM +GPS

Služba SOS locator určuje polohu pomocí dvou vzájemně se doplňujících technologií. V případě základních modelů ALIGATOR probíhá lokalizace pomocí GSM sítě. Přesnost tedy závisí na hustotě vysílačů GSM. Velkou výhodou lokalizace pomocí GSM je možnost použití i v budovách. Pokročilejší modely ALIGATOR jsou kromě lokalizace pomocí GSM sítě vybaveny také družicovou technologií GPS. Takto vybavené modely (GSM+GPS) jsou nejlepší volbou pro spolehlivou lokalizaci ve městě i v otevřeném prostoru.

Podrobné informace o mobilních telefonech ALIGATOR naleznete na stránkách značky ZDE