Nejdříve přijde Mikuláš a vzápětí po něm Ježíšek a žádný z rodičů nechce vidět své dítě smutné, zvláště ne v tomto předvánočním a vánočním čase. Mnohdy však finanční komplikace není důsledkem špatného hospodaření s penězi ze strany rodičů, jako jejich zaměstnavatele. Pozdě vyplacená výplata v tomto období tak může být přímou jízdenkou do úvěrové spirály, kde konečná stanice může být v nejhorším případě i exekuce. Jak tomu předejít?

Aby peněženka nebyla jako ryba na suchu

Vyšperkované výlohy, předvánoční slevy v obchodech, začínající stánková sezóna na náměstích a vy máte v peněžence tak akorát na to, abyste vyšli do příští výplaty. Vzpomenete si, jak jste včera viděli v televizi tu reklamu na super výhodnou půjčku a před očima vám proletí obrázek toho, že byste mohli mít už teď vyřešené všechny vánoční dárky. A přesně v této chvíli je dobré zastavit a dřív, než si vezmeme půjčku bez rozmýšlení si porovnat nabídku na trhu. A to není v dnešní době internetových srovnávačů nic složitého.

Autor: Home Credit

5 ukazatelů důvěryhodného poskytovatele a výhodné půjčky

Všichni poskytovatelé mikroúvěrů musí uvádět podmínky, za kterých si úvěr sjednáváte. Dívejte se tedy a porovnávejte, která mikropůjčka vás vyjde nejlépe. Čím méně informací poskytovatel zveřejňuje, tím pochybnější je samotný úvěr a jeho podmínky.

1.Poplatky a sankce

Porovnejte nejvýhodnější nabídku. Zatímco třeba u Japonské půjčky zaplatíte za půjčených 1 000 Kč jen 33 Kč, u jiných poskytovatelů to může být i 600 Kč, tedy téměř dvaceti násobek.Pozor si dejte zejména na poskytovatele, kteří neuvádějí sankce za pozdní splacení.

2.Délka úvěru a možnost prodloužení

Najdete nabídky mikropůjček se splatností i na 3 dny. Dobře si ale rozmyslete, zda opravdu zvládnete vrátit všechny peníze i s poplatky v tak šibeničním termínu. Vzít si delší dobu splatnosti může být o pár korun dražší, ale vyhnete se tak vysokým pokutám.Kryjte si záda a vezměte si půjčku, která vám umožní odložit splátku. Nejlevněji vychází Japonská půjčka, která má splatnost standardně na 30 dní s 33 Kč za půjčenou 1 000 Kč a klientům dává možnost rozložit si splátky až do 10 splátek za poplatek 49 Kč za 1000 Kč.

Autor: Home Credit

3.Podmínky a dozorčí doložky

Vždy si přečtěte smlouvu, a pokud najdete nejasnosti, kontaktujte poskytovatele. Podepisovat něco, čemu zcela nerozumíte, se nevyplácí. Japónská půjčka má ve smlouvě žádné dozorčí doložky a jejich operátoři jsou připravení pomoci vám 24h denně a 7 dní v týdnu na bezplatné lince 800 300 390.

4.RPSN a RÚS

RPSN se v průměru pohybuje kolem 1 500-3 000%, někdy to je i 16 000%, RÚS může být i ve výši 300-400%, využijte internetové srovnávače půjček, abyste porovnali nabídku na trhu. Jen Japonská půjčka má RPSN od 48,6% a RÚS 0% a navíc při první půjčce do 14 dní je RPSN 0%.

5.Faktor X – přístup ke klientovi a něco navíc

Japonská půjčka má oproti ostatním poskytovatelům lidský přístup ke klientům. Zřídila bezplatnou nonstop infolinku, nabízí rozložení splátek na 10 měsíců či sjednání splátkového kalendáře a k tomu každou situaci posuzuje individuálně.S adventem, kdy přicházejí velké výdaje, se Japonská půjčka jeví jako rozumný a bezpečný kompromis k zajištění vánoční pohody. Zvláště, když v listopadu rozdává každý pracovní den v pořadí stému klientovi moderní smartphone Samsung Galaxy.

 Srovnání poskytovatelů mikropůjček

Autor: Home Credit a.s.