V oblasti numizmatiky jsou zlaté Svatováclavské dukáty obrovskou vzácností.

Netradiční obdarování

Nemusíte být vášnivý sběratel, abyste si pamětní minci mohli pořídit. Buď pro sebe jako talisman, nebo třeba jako pozornost pro vaši ženu. Mince s krystalem od Swarovski, který hravě nahradí drahý šperk, vykouzlí úsměv na rtech. Je to milé, netradiční a pěkné gesto. Vedle netradičních mincí je možné zvolit i sadu pamětních mincí. Mezi oblíbené paří například sada 3D mincí s vyobrazením draka, která je věnována čínskému lunárnímu roku. Dětem můžete pořídit mince s pohádkovými postavami nebo zvířaty. Mince jsou již po staletí symbolem vzácnosti. Aktuálním hitem nejen pro děti je momentálně speciální edice s tematikou Malého prince, jehož příběh je blízký tolika jeho čtenářům.

...
Autor: komerční prezentace

Unikátní dárek i výhodná investice

Vklad do mincí se samozřejmě nemusí pohybovat jen v řádech milionů. Investiční mince jsou dostupné všem. Liší se cenou, velikostí, motivem. Stačí se podívat na stránku www.zlataky.cz a rozhodnout se, zda chci investovat do drahých kovů, jako je zlato či stříbro, nebo spíše do pamětní mince, která nabývá na originalitě díky omezenému nákladu. Své blízké tak můžete potěšit netradičním dárkem, který je zároveň i výhodnou investicí do budoucnosti. Pro milovníky přírody jsou určené mince se zvířecími motivy. Pánské osazenstvo naopak ocení mince, které oslavují historii železnice, nebo závody Formule 1. „Zlaté mince jsou raženy s uvedenými nominálními hodnotami v platné peněžní jednotce. Unikátní mince vydává Česká národní banka, která se zavazuje mince kdykoliv přijímat zpět,“ komentuje Matěj Čeleš výhodnou investici.

„Sběratelské resp. pamětní mince jsou na rozdíl od investičních raženy v limitovaném nákladu, s unikátním motivem zobrazujícím například významné osobnosti, výročí či události. Právě díky omezenému nákladu a unikátnímu motivu se některé mince dokázaly zhodnotit o desítky, stovky či v extrémních případech i o tisíce procent nad samotnou hodnotu kovu,“ přispívá svým názorem Matěj Čeleš, investiční analytik portálu Zlataky.cz.