Projekt Šance pomáhá od roku 1995 nejchudším z nejchudších – českým „dětem ulice“. Přestože je pomoc spolku o emocích, o soucitu a  lidské laskavosti, z dlouholeté zkušenosti vědí, co mladí lidé na ulici postrádají především. Není to oblečení, jídlo, a dokonce ani střecha nad hlavou… schází jim hlavně životní, sociální a pracovní návyky – a proto je jejich motto: není umění někomu v nouzi dát najíst, ale naučit ho na jídlo si vydělat. Jednoduše – pomáhají „dětem ulice“ postavit se na vlastní nohy.

Autor: Projekt Šance

Na fotografiích výše můžete vidět příběh jednoho z klientů Projektu Šance – Robina. Když k nám přišel, bydlel pod mostem, hrozilo mu vězení. Na naši snahu pomoci mu reagoval zprvu rozporuplně, neboť s dospělými měl do té doby jen špatné zkušenosti. U nás o něj měl najednou někdo zájem. Ptali jsme se ho, jak se cítí, radili mu, hubovali ho, když dělal blbosti, anebo ho chválili a podporovali, když se mu dařilo. Teď už druhým rokem úspěšně pracuje na hlavní pracovní poměr v hotelu Hilton, má vlastní rodinu a díky naší pomoci si pronajal malý byt, kde může ve svém životě růst dál. A co Robin zpětně říká k naší pomoci? To si můžete poslechnout na www.pomahejtemailem.cz.

Projekt Šance můžete podpořit mimo jiné zakoupením vstupenek na benefiční koncert, který se uskuteční v Obecním domě 20. září 2016 od 19:00.

Pro nákup vstupenky klikněte ZDE