Není na světě člověka, který by se rád nevyspal takzvaně „do růžova“. Na kvalitu spánku má ale vliv několik důležitých faktorů. Jedním z nich je bezesporu volba správného povlečení. Na dnešním trhu najdete širokou škálu nejrůznějších druhů ložního prádla. Při jejich výběru dobře zvažte svoje nároky, potřeby a vkus. Abyste si vybrali co nejlépe, přinášíme vám několik tipů a rad, které vám při nakupování přijdou vhod.

Co velí módní trendy

Postel povlečená do pěkného ložního prádla obvykle dominuje celé ložnici. Dá se říci, že neexistuje motiv, který byste už na své posteli nemohli mít, pokud se ale rozhlédnete po nejnovějších výtvorech interiérových designérů, zjistíte, že jsou v kurzu retro vzory. Typické puntíkované povlečení či staré dobré proužky jako z pohádky se dnes těší největší poptávce. Hezký vzor ale obvykle k dobrému spánku nestačí, klíčem stále zůstává materiál.

Bavlněné povlečení Xenie Duo
Autor: Violet Moon

Bavlna nikdy nezklame

Ač se na trhu stále objevují nové druhy látek, bavlna si stále drží své prvenství, její vlastnosti splňují většinu požadavků, které při výběru lůžkovin máme. Typické bavlněné povlečení absorbuje poměrně vysoké procento vlhkosti, je dokonale prodyšné, a co si budeme povídat, jeho hebký povrch je při spaní velmi příjemný na dotek. Jedná se o materiál odolný, který dobře snáší praní i sušení, a tím si po dlouhou dobu zachovává barvu i tvar. Jen žehlení se v tomto případě nevyhnete.

Bavlněné povlečení Elizabeth Duo Exclusive
Autor: Violet Moon

Krepové povlečení s minimální údržbou

U žehlení ještě chvilku zůstaneme, tentokrát se budeme věnovat materiálu, který jej naopak nevyžaduje vůbec. Pokud vám nevadí zvrásněný povrch, pak si vyberte krepové povlečení. Tento materiál si samozřejmě zachovává veškeré vlastnosti bavlny, jako je dobrá izolace, prodyšnost a měkoučký povrch.

Flanel vás ochrání od chladu

S příchodem zimy oblékněte svou postel do flanelového povlečení, které je charakteristické svou hřejivostí. I to se vyrábí ze 100% bavlny, avšak jedná se o hustě tkanou látku s vyšší gramáží. V chladných měsících je doporučujeme zkombinovat s froté prostěradly, z dokonale vyhřáté postele se vám nebude chtít vstávat.

Bavlněné povlečení Alice
Autor: Violet Moon

Nakupujte u zkušených prodejců

Nízká cena by neměla být jediným kritériem, kterým je třeba se při nákupech řídit. Zárukou spokojenosti je především ověřený prodejce. V internetovém obchodě RodinneBaleni.cz vás čeká nepřeberné množství bytového textilu a ochotný personál, který vám ochotně poradí.

Přejeme úspěšný nákup!