Zdá se to až nemožné, jako kdyby byli neúnavní a měli energie na rozdávání. Naši olympijští sportovci neváhali ani vteřinu a rovnou z brazilského Ria dorazili sdělit své dojmy z her do olympijského parku Rio-Lipno. Už na letišti v Rio de Janeiru se nemohli dočkat příletu do České republiky a posílali svým fanouškům vzkazy plné nadšení.

Neméně bujarého přivítání se jim dostalo při příjezdu do olympijského parku. Na našich sportovcích bylo zprvu vidět neskrývané překvapení. Takové množství fanoušků skutečně nečekali. Počáteční šok, ale vystřídala radost, a brzy byli jako ryby ve vodě. Rozdávali úsměvy, radost i podpisy.

Skupinka plavců, mezi kterými byli Pavel Janeček, Jan Micka a Barbora Seemanová, si ale nemohli nechat ujít i přivítání a rozhovory s fanoušky u Palečkovic skluzavky. O několik minut později se k nim přidal i náš zatím jediný zlatý medailista Lukáš Krpálek, který zde dokonce odstartoval závod na skluzavce. Na rozdíl od našich plavců se nenechal unést atmosférou a lákavým osvěžením a na skluzavku nenaskočil. Je vidět, že milovníci vody se nezapřou. Nezaváhali ani minutu a už byli v plavkách a ukázkově běželi na start skluzavky. Jak je vidět ve videu, jízdu si opravdu užili. Jejich výrazy svědčí o tom, že jízda na skluzavce je skutečně výjimečným zážitkem. 

Jedním z doprovodných lákadel Palečkovy skluzavky je speciální časomíra, která změří každou jízdu, a automatická fotopast zaznamenávající fanoušky, kteří Palečkovu skluzavku vyzkouší. Fotografie jsou pak umístěné v galerii na www.drzimepalecky.cz/fotogalerie. Návštěvníci si je poté mohou zveřejňovat na sociálních sítích.

Palečkova rodina nepřinesla do olympijského parku ale jen oblíbenou skluzavku. Přímo v centrální části parku Rio-Lipno se nachází Palečkovic fazóna. Ta přes den slouží převážně dětem. K veselému řádění zde láká bílý písek a všemožné atrakce k vyzkoušení. Děti zde dokonce mohou poměřit síly na surfovacím simulátoru. A pokud nemají náladu, mohou si dát zmrzlinu a odpočívat na lehátku. Když si děti dohrají, mění se pak fanzona na beachbar pro dospělé a zábava zde pokračuje do noci.

Česká spořitelna, jako hrdý partner Českého olympijského týmu, se rozhodla podpořit spojení mezi fanoušky a sportovci formou projektu „Držíme palečky“. Olympionici v něm prostřednictvím emotivního videa, které se stalo hitem sociálních sítí, vyzvali český národ k podpoře. Hlavními ambasadory klipu jsou Zuzana Hejnová, Barbora Špotáková, Mirka Knapková, Jaroslav Kulhavý a Jiří Prskavec. K jejich výzvě se v průběhu tří týdnů připojila řada olympioniků, kteří v Riu bojovali či ještě bojují o medaile. Veřejnost v čele se slavnými sportovci a dalšími osobnostmi začali v těchto dnech vyjadřovat podporu českým reprezentantům a výzvu prostřednictvím vzkazů na sociálních sítích přijímají. “Spot s výzvou, ve kterém mimo jiných vystoupil také Jirka Prskavec, za necelý měsíc oslovil na sociálních sítích téměř tři a půl milionu lidí. Výzvu olympioniků postupně začali přijímat fanoušci a známé osobnosti, sdílením na Facebooku a Twitteru a používáním hashtagu #drzimepalecky,” říká Lenka Bogrová, manažerka sponzoringu České spořitelny.