„Hanácká vodka se vyrábí stále stejnou, po staletí ověřenou úpravou lihu, jaká se používá při výrobě věhlasných ruských a finských vodek. To znamená, že se čtyřikrát filtruje přes aktivní uhlí. Svým charakterem se Hanácká vodka řadí mezi tzv. jemné vodky.“ říká marketingový manažer Granette and Starorežná Distilleries Frederik Packa. „Významný podíl na kvalitě nápoje má bezesporu i nenahraditelná prostějovská voda, jejíž stáří se udává na deset tisíc let! Samozřejmě, že i tato voda se upravuje. A je docela pravděpodobné, že chuťové složky užívané vody jsou právě onou příčinnou marných a neúspěšných snah konkurence napodobit specifikum proslaveného prostějovského výrobku.“ vysvětluje Frederik Packa. 

Autor: Granette and Starorežná Distilleries a.s.

Hanácká vodka, která vzniká v „Palírně U zeleného stromu“ v Prostějově už pěknou řadu let, se vyznačuje ještě jednou výjimečností – určitou specifickou mírou alkality, která odbourává pálivé pocity v jícnu i po „náročnějším večeru“. „Snad právě proto má své velké příznivce nejen doma, ale také v sousedním Slovensku, v Maďarsku, stejně jako v Koreji, Kanadě a dokonce i u protinožců, tedy v Austrálii a na Novém Zélandě.“ dodává obchodní a marketingový ředitel firmy Vladimír Vavřich  

O tom, že Hanácká vodka nežije pouze z historie, svědčí fakt, že si na domácí scéně v České republice drží v tvrdé konkurenci vodek ze všech koutů světa pozici třetí nejprodávanější na trhu! Ovšem pod názvem Hanácká se již neskrývá pouze vodka. V prostějovském závodě se vyrábí pod značkou Hanácká i spousta jiných destilátů. Na pultech obchodů se tedy můžete setkat i s bylinným likérem Karpatka, hořkou Bylinkou, Griotte s ovocným podílem 34%, Chalupářskou s extrémně švestkovou chutí. Oblíbená je též Borovička, Meruňka, Broskev a další lihoviny řady Hanácké.

Autor: Granette and Starorežná Distilleries a.s.

Že obal zboží prodává, je stará pravda. Proto se také výrobci snaží neustále přicházet s co možná nejzajímavějšími a nejoriginálnějšími obaly. S těmi nejlepšími za poslední období bylo možné se setkat na České národní soutěži Obal roku 2012, určené pro české i zahraniční firmy, které se podílejí na zajímavém obalovém řešení. Ocenění  Obal roku 2012 se dostalo rovněž exponátům Hanácká – etiketa a Hanácká - tradice ve skle.

Autor: Granette and Starorežná Distilleries a.s.