Už 6. ročník soutěž o nejlepší knedlík se uskuteční v pražském hotelu InterContinental. Recept na vítězství je jediný: „Vítězný knedlík musí mít dobrou konzistenci, musí dobře vonět i chutnat,“ uvedl prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec. V prvním ročníku soutěže vyhrál nad všemi letitými kuchaři učeň, kterého napadlo, housku před vmícháním do těsta pěkně osmažit na másle.

Knedlík byl pochoutkou

Účelem soutěže je vrátit tradiční součásti české kuchyně dobrou chuť. „Knedlík se hrozně odbývá. V mnohých restauracích dostanete na talíř nadýchané cosi, co s pravým knedlíkem nemá nic společného. Dříve býval totiž i samostatným jídlem, nikoliv jen přílohou. Musel tedy dostatečně zasytit a dobře chutnat,“ uvedl autor soutěže Zdeněk Reimann.

Kromě knedlíků budou kuchaři soutěžit i v kategorii omáček a regionálních jídel. Jejich výtvory můžete hodnotit vy - návštěvníci. Navíc jsou připraveny i poradny jak správně stolovat.

Soutěž se koná v pátek 16. listopadu v hotelu InterContinental od 17 hodin.