Topení všeho druhu

Nejvíc lidé nakupovali topidla. Objednávky narostly trojnásobně. „Konkrétně u olejových radiátorů je to růst o 189 %, u halogenových topidel o 162 % a 120 % u konvektorů, 212% nárůst zaznamenaly infrazářiče,“ vypočítává Gregorová.

Vše, co zahřeje: deky, prádlo a zimní oblečení

ss
Autor: profimedia.cz
Na odbyt jdou ve velkém i elektrické deky a termoprádlo. „Dek se v minulém týdnu prodalo o 55 % více, než tomu bylo o jeden nemrazivý týden dříve, nárůst objednávek na termoprádlo vyšplhal na 79 %,“ potvrdila Gregorová. V souvislosti s počasím a mrazem vzrostly i prodeje zimního oblečení. „V tomto období máme samozřejmě prodejní špičku,“ řekla Blesku Ivana Vrzáková ze společnosti Hannah.

Psí oblečky – módní trend, který zahřeje

ss
Autor: ROGZ.cz
V chladném počasí se zvyšuje i prodej oblečků, spousta majitelů psů tento trend už nepovažuje pouze za módní. Speciálně malá plemena a ta bez chlupů, která byla vyšlechtěna pro pobyt v interiérech, venku trpí. Jejich nedostatečná termoregulace nedokáže vyrovnat rozdíly teplot při přechodu z vyhřátého bytu do venkovního prostředí a psi tak velmi snadno prochladnou. „Oblečky doporučujeme zejména malým a starším psům bez ohledu na plemeno. Nutností je kvalitní střih a nedráždivý, pokud možno přírodní materiál. Obleček by měl zakrývat celé tělo pejska, především spodní část, kde nejvíce hrozí prochladnutí nebo poranění,“ vysvětluje Lenka Kholová, majitelka firmy ROGZ.cz.

Kabely a aditiva mizí z regálů

1182508:gallery:true:trueŘidiče letošní kruté mrazy zaskočily a projevilo se to i na nákupech autopříslušenství. „Lidé nakupují zejména aditiva, směs do ostřikovačů, startovací kabely, autobaterie, chemické rozmrazovače a rozmrazovače zámků. V poslední době u tohoto zboží stoupla poptávka o 50%,“ říká Libor Tomáš ze sítě hypermarketů Globus. Podobné je to i ve specializovaných prodejnách. „Velký zájem je teď především o autobaterie, sněhové řetězy, startovací zdroje a aditiva do nafty. U nabíječek baterií se to tak neprojevuje, řada řidičů se totiž spokojí s levnějšími výrobky z hypermarketů,“ říká Petr Vondrák ze společnosti Auto Kelly. Nedostatek na skladech ale nehrozí.