Jak si vybrat ten nejlepší?

Někdy se stává, že při mixování hmota cáká všude kolem. „Proto si vyberte takový produkt, který má nástavec s ochrannou proti vystřikování. Pak můžete mixovat i ve velké mělké nádobě. Také dobře zvažte, na co mixér bude obdarovaný nejvíc používat a pořiďte k němu takové nástavce, které budou využity,“ radí Kateřina Prantlová ze společnosti ETA.

Bez kabelu, se zachováním čerstvosti

Velmi praktický je bezdrátový mixér. Vyplatí se v případě, že je potřeba něco pomixovat přímo na plotně nebo u kuchyňského baru rozdrtit led. Pokud víte, že ten, komu mixér budete dávat jako dárek, uskladňuje do mrazáku bylinky, vyberte takový, který je vybavený systémem pro zachování čerstvosti potravin.

Velká nádoba a další vychytávky

Podívejte se, jestli je ponorný mixér vybaven dostatečně velkou nádobou. Praktická je ta o obsahu aspoň 1000 ml. „Šikovná je i nádobka pro mixování a šlehání s odměrkou. I bezpečnostní zámek má své opodstatnění hlavně v rodině s malými dětmi.

Celokovové tělo je další z výhod tyčových mixérů, činí je téměř nerozbitnými. „V současné době jsou na trhu dostupné tyčové mixéry, které jsou velmi odolné, výkonné, ale také extrémně tiché,“ dodává Prantlová.

Fotogalerie
1 fotografie