Kontaktní čočky zažívají na internetu velký „boom”. Nákup čoček online je jednoduchý, pohodlný a čočky se v e-shopech dají pořídit za velmi nízké ceny. Pozor však na podezřele nízké ceny.

„Na nekvalitní služby můžete narazit všude. Proto doporučujeme nakupovat ve větších internetových obchodech, které jsou navíc ověřeny samotnými zákazníky – mají kladné recenze nebo známé certifikáty kvality” říká Radka Poustková z Cockyshop.cz.

Nakoupit si čočky na internetu je ale dobré až ve chvíli, kdy znáte přesné parametry vaší oční vady a kdy máte odzkoušený model čoček, který vám sedí.

Autor:  www.cockyshop.cz

Nezapomínejte na své oči

Je ale levný nákup čoček přes internet bezpečný pro vaše oči? Nejsou za extra nízkými cenami čoček nekvalitní produkty? „Všechny výrobky nakupujeme od oficiálních distribučních míst výrobců, prodáváme tedy stejné kontaktní čočky a roztoky na čočky, jako optiky nebo lékaři,“ ujišťuje Radka Poustková z e-shopu s nejdelší tradicí prodeje čoček přes internet v ČR.

Za skvělé ceny si můžete nechat dodat kontaktní čočky expresně až domů. Ale právě snadná dostupnost čoček je často příčinou zanedbání kontroly zraku. „Nezapomínejte na své oči. Pravidelné vyšetření očí je při nošení kontaktních čoček nezbytné“, upozorňuje optometristka Mgr. Jana Tomečková z aplikačního centra Cockyshop.cz.

Když se rozhodnete kontaktní čočky zkusit…

Čočky nejsou brýle, jejich vyzkoušení by proto mělo předcházet vyšetření pro zjištění dioptrií na čočky a zakřivení rohovky. Prvním krokem je návštěva tzv. aplikačního střediska kontaktních čoček, kde vám s výběrem čoček pomohou a odborně zkontrolují

„Při výběru kontaktních čoček nestačí jen znát dioptrie z brýlí, mohou totiž být od dioptrií na čočky odlišné. Ke kontaktním čočkám je navíc ještě potřeba znát tzv. zakřivení rohovky, kterému by mělo odpovídat zakřivení kontaktní čočky,“ dodává specialistka na čočky Jana Tomečková.

Nákup čoček přes internet je tedy určitě bezpečný. Stačí vybírat spolehlivé obchody a zajít na vstupní a jednou za rok na preventivní vyšetření očí.