Kromě toho hlíva ústřičná obsahuje celou řadu vitaminů B, D, C, K, proteinů, sterolů, některé mastné kyseliny a stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu a zinku. Hlíva je také přírodním zdrojem důležitých látek ze skupiny statinů, které chrání cévní stěnu před kornatěním a působí příznivě na cholesterol. Je také důležitým zdrojem vlákniny, která dokáže urychlovat metabolizmus.
Další léčivé houby
* Lesklokorka lesklá - Je nejedlá houba, ale přesto má léčivé účinky.
Používá se při léčbě rakoviny, artritidy, alergie, na vysoký tlak, při nemocech jater, na nespavost a úzkost.
* Korálovec ježatý -
Je vzácná jedlá houba, která parazituje na poškozených kmenech buků a dubů. Má příznivý účinek při léčbě demence, roztroušené sklerózy, poškozené nervové tkáně a onemocnění žaludku
* Houževnatec jedlý - Je známý také pod jménem shiitake. Tuto asijskou houbu si můžete vypěstovat doma a stane se součástí vašeho jídelníčku. Doporučuje se užívat ji při onkologickém onemocnění lymfatických uzlin a žaludku, střev a konečníku, snižuje vedlejší účinky chemoterapie. Urychluje vylučování cholesterolu a má protižloutenkové účinky
Enzymy pomáhají od zánětů
Zdrojem nejrůznějších onemocnění je často i snížená imunita organismu. Tu posílíme nejen vitamíny a minerály, ale i systémovou enzymoterapií. Jde o volně prodejné doplňky stravy, které pomáhají posilovat přirozené mechanismy, jimiž tělo samo bojuje s infekcemi. Enzymy se dobře osvědčují i při léčbě zánětů, pooperačních stavů a hlavně jsou ideální na celkové posílení organismu.