Bioaktivní růstové a stimulační sérum k přirozenému prodloužení a zesílení řas, jak stojí v popisce na výrobku, zní sice lákavě, ale spíš než krásné řasy byste si při jeho koupi zadělali spíše na pořádný zdravotní problém.

„Výrobek obsahuje léčivou látku s názvem bimatoprost. Tato látka s ohledem na své indikace a nežádoucí účinky vydávány pouze na lékařský předpis,“ vysvětlil hlavní hygienik Michael Vít a dodal:

„Lze předpokládat, že při aplikace bimatoprostu na řasy je možné očekávat nežádoucí účinky v oblasti očních víček, jako svědění, otoky, záněty.“ Přestože je výronek deklarovaný výrobcem jak kosmetický prostředek, nesplňuje požadavky závazných předpisů.

Smutnou tradicí jsou zdraví škodlivé dětské výrobky. Plastový hrneček je určen pro děti bez omezení věku čil i pro kojence. „Nebezpečnost výrobku při jeho použití jako kojenecké láhve spočívá v tom, že při výrobě této polykarbonátové láhve byl užit bisfenol A,“ uvedl Vít. Ten ovlivňuje imunitu a zvyšuje riziko nádoru prsu. Stejný problém mají i dvě další kojenecké láhve.

Pokud tyto výrobky máte, rozhodně je nepoužívejte!

Fotogalerie
6 fotografií