Zrádné schody

Učitelský dozor si je toho vědom, takže sprinty po schodech nepatří mezi povolené aktivity. Nebezpečné je i vyklánění se z oken nebo časté rvačky u otevřeného okna. Právě proto jsou děti pod dozorem i po dobu přestávek.

Tíha aktovek

Častým problémem školáků jsou i bolesti zad z přetížených školních aktovek. Ujistěte se, zda vaše dítě nosí do školy pouze potřebné věci. Informujte se na třídních schůzkách, jestli je možné nechávat si ve třídě některé sešity, učebnice, výtvarné potřeby a cvičební úbor. To ubere pár kilogramů a taška bude hned lehčí.

Skrytá hrozba jménem šikana

Nezapomínejte na jednu důležitou věc, která může vašemu dítěti ublížit nejen fyzicky - tou je šikana. V každé třídě se najde jedinec, který je v něčem slabší a děti si ho určí jako terč. Šikana může mít podobu fyzickou i psychickou, a proto svého potomka bedlivě sledujte a doma s ním o situaci ve škole mluvte. Pokud budete mít nějaké znepokojivé signály, vše hned řešte s vedením školy. Nebojte si přiznat, že i když svého potomka vychováváte, jak nejlépe umíte, může to být i obráceně – vaše dítě může šikanovat ostatní. I tady je potřeba citlivě zakročit a problém konzultovat s výchovným poradcem nebo psychologem.

Zdroj: www.ulekare.cz