Velikonoční pondělí je ve znamení vajec, která jsou symbolem nového života a znovuzrození. Chlapci jsou jimi obdarováváni při koledování. Vejce se pak upravují na různé způsoby – smažená, plněná, přidávají se do omáček nebo se z nich připravují pomazánky. Vyzkoušejte tu naši.

Velikonoční vajíčková pomazánka

Co budeme potřebovat:

  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce (zdravější verze) nebo kelímek pomazánkového másla
  • 3 trojúhelníčky měkkého sýru
  • 4 vejce natvrdo
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • cibulka dle chuti
  • sůl
  • pepř

Postup:

Uvařená a oloupaná vejce protlačíme skrz mřížku, smícháme s tvarohem nebo s pomazánkovým máslem. Přidáme hořčici, cibulku a dochutíme. Servírujeme s pečivem a pomazánku můžeme posypat pažitkou.

Tip sommeliera Ing. Marka Babisze

U tohoto pokrmu jsem trochu váhal, protože není jednoduché snoubit vejce a víno. Nakonec jsem pro vás vybral sekty s označením brut nebo hutné, plné a vyzrálé Chardonnay v kvalitě výběr z hroznů a z ročníků 2017 až 2015.