Velikonoční pondělí je ve znamení vajec, která jsou symbolem nového života a znovuzrození. Chlapci jsou jimi obdarováváni při koledování. Vejce se pak upravují na různé způsoby – smažená, plněná, přidávají se do omáček nebo se z nich připravují pomazánky. Vyzkoušejte tu naši.
Velikonoční vajíčková pomazánka
Co budeme potřebovat:
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce (zdravější verze) nebo kelímek pomazánkového másla
- 3 trojúhelníčky měkkého sýru
- 4 vejce natvrdo
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- cibulka dle chuti
- sůl
- pepř
Postup:
Uvařená a oloupaná vejce protlačíme skrz mřížku, smícháme s tvarohem nebo s pomazánkovým máslem. Přidáme hořčici, cibulku a dochutíme. Servírujeme s pečivem a pomazánku můžeme posypat pažitkou.
Tip sommeliera Ing. Marka Babisze
U tohoto pokrmu jsem trochu váhal, protože není jednoduché snoubit vejce a víno. Nakonec jsem pro vás vybral sekty s označením brut nebo hutné, plné a vyzrálé Chardonnay v kvalitě výběr z hroznů a z ročníků 2017 až 2015.