V návaznosti na uspěchanost dnešní doby a její zběsilé tempo však často dáváme přednost polotovarům a instantním pokrmům, což je obrovská škoda. Zastavte se na chvíli a začtěte se do knihy receptů Vegetariánské burgery na všechny způsoby Lukase Volgera, který tyto pochoutky miluje již od svých -nácti. Díky své dlouhodobé lásce k burgerům jich vyzkoušel víc, než by si mnozí z nás dovedli představit. Imponují mu především burgery vyrobené z kvalitních organických surovin, jež neprošly dlouhým průmyslovým zpracováním. 

Zábavná gastronomie

Narazit na opravdu dobrý vegetariánský burger, který není jen opečeným polotovarem, bývá často potíž, proto se Lukas vrhl do jejich přípravy sám. Po letech sbírání a vymýšlení receptů má již tak široký repertoár, že se rozhodl podělit se o něj se světem. V jeho knize Vegetariánské burgery na všechny způsoby naleznete burgery z luštěnin, zeleniny, seitanu, tempehu i sójového masa. K chutným voňavým „placičkám“ však také neodmyslitelně patří i bulky, náplně a omáčky, na jejichž přípravu zde také naleznete návod. Zapomeňte na housky a dresinky z obchodů, tady totiž teprve začíná zábavná gastronomie.

Autor: Shutterstock

A co přílohy?

Spojení burgerů a bramborových hranolků je sice tradiční, ale už trochu nudné. Zkuste třeba batátové hranolky nebo salát z oliv a pečených brambor s rukolou. I na tyto pochoutky naleznete recepty v Lukasově kuchařce.

I bez lepku

Většina receptů v této publikaci je nejen vegetariánská, ale i bezlepková! Najdete zde navíc skvělé tipy, jaké suroviny dokážou v pokrmech zastat roli vejce, jak vyrobit bezlepkovou strouhanku, jak s ní pracovat nebo jak nejlépe uvařit rýži a luštěniny.

Knihu Vegetariánské burgery na všechny způsoby naleznete ve všech knihkupectvích Knihy Dobrovský nebo v e-shopu www.KnihyDobrovsky.cz.