„České maminky jsou vůči dětem štědré. V průměru za ně utratí 20 procent rodinného rozpočtu, tedy skoro 6 000 Kč měsíčně,“ říká Rostislav Trávníček, ředitel marketingu a komunikace NN Životní pojišťovny.

Skoro dvěma třetinám dětí platí maminky nějaké pojištění, nejčastěji jde o úrazovou pojistku. Stejný počet maminek pak dětem spoří, měsíčně v průměru 800 korun. Podle dat NN Životní pojišťovny je to přitom víc, než si lidé sami odkládají na stáří. Maminky na sebe zkrátka při každodenní péči o děti často zapomínají.

Pomoc na zavolanou

Právě na rodiny s dětmi se proto zaměřila i NN Životní pojišťovna a připravila pro ně několik novinek, například připojištění závislosti dítěte na péči jiné osoby či připojištění vybraných dětských onemocnění. Nově všem klientům nabízí také asistenční služby. Na telefonické lince, která je součástí této služby, mohou nejen maminky konzultovat svůj zdravotní stav s odborníkem nebo třeba získat informace o akcích v dětských centrech.

„Asistenční služby umějí usnadnit život při nemoci nebo úrazu zajištěním dopravy do nebo z nemocnice, dovozu jídla, nákupu potravin či léků, hlídání dětí, ale i úklidu domácnosti,“ vysvětluje Rostislav Trávníček výhody nového připojištění NN.

Lidem tak umožní zbavit se starostí všedního dne a užívat si života na plno. Více informací o asistenčních službách, pojištění a investicích od NN naleznete na www.nn.cz.