Dozvěděl jsem se, že mám velký nádor na jícnu a je nezbytné jej operativně odstranit. V lednu mě proto hospitalizovali a operovali. Po operaci se mi bohužel objevily komplikace, měl jsem vysokou horečku a potíže s dýcháním. Zjistilo se, že mi nefunguje jedna plíce, a tak následovala další operace. V nemocnici jsem strávil asi měsíc a půl a doma se ještě dva a půl měsíce o mě starala manželka.

Jako OSVČ si neplatím sociální pojištění, takže nemám nárok na nemocenské dávky. Manželka tedy vybrala nějaké naše úspory, abychom mohli hradit běžné výdaje. Naspořené peníze rychle mizely a začali jsme mít kvůli výpadku mého příjmu existenční problémy.

Mám už několik let sjednané FLEXI životní pojištění a v rámci něj mám sjednané pojištění hospitalizace a pojištění pracovní neschopnosti – každé na 700 Kč denně. Požádal jsem si tedy o zálohu z pojištění.

Zatím jsem z pojištění dostal 102 200 Kč:

• pracovní neschopnost 70 700 Kč

• hospitalizace 31 500 Kč

Tato částka nám pomohla z nejhoršího. Až se doléčím, požádám pojišťovnu o doplatek. Jsem rám, že jsme díky záloze z FLEXI životního pojištění přečkali těžké období, kdy jsem nemohl pracovat a neměli jsme žádný příjem. Nyní se cítím již lépe, stále však musím jezdit na kontroly do nemocnice. Rychle se unavím – je pro mě velkou námahou dojít jen z bytu k autu. Nyní začnu pomalu rehabilitovat a doufám, že budu brzy alespoň částečně ve formě.

 

Marek, 40 let