1. Nedávný průzkum ukázal, že skoro pětina řidičů v autě vozí vždy nějaké mince. Není báječné, když dostanete chuť na něco dobrého a jako zázrakem najdete v kastlíku pár drobných na zmrzlinu? Nikdy nevíte, kdy si budete chtít koupit občerstvení z automatu, či se ocitnete v opuštěné vesničce, kde o kreditních kartách pomalu ani neslyšeli – v tu chvíli bude pár korun hodnotnějších než Vaše platinová karta. Zakutálená desetikoruna, kterou budete moci využít na půjčení nákupního košíku, taktéž mile potěší.

2. Občerstvení. Každá přihrádka by též měla obsahovat první pomoc v podobě vody a drobné, trvanlivé svačinky. Může se stát, že budete muset někde čekat a potom přijde takové malé občerstvení vhod.

Autor: Wrigley

3. Žvýkačky bez cukru Orbit. Abyste i po svačině na cestách udrželi zuby zdravé a zajistili si nadále svěží dech, doporučujeme přibalit i žvýkačky Orbit bez cukru v unikátní dóze po 46 nebo 60 kusech, která pohodlně padne do přihrádky spolujezdce nebo držáku na pití. Žvýkání žvýkaček Orbit vyrovnává pH v ústech a podporuje produkci slin, čímž zabraňuje vzniku zubního kazu a pomáhá udržet Vaše zuby čisté a zdravé po každém jídle. Orbit je jednoduše ideální spolujezdec.

4. Potřebujete po svačině osvěžit nejen svá ústa? Nezapomínejte na sílu vlhčených ubrousků, které jsou skvělým praktickým pomocníkem na cestách krátkých i dalekých. S kosmetickými si otřete ruce i obličej, čistící se zase postarají o drobky ze svačiny či rozlité pití.

 

5. Přezůvky. Skoro polovina (40%) respondentů odpověděla, že na cesty vyrážejí vybaveni přezůvkami. Od časného rána do pozdního odpoledne tráví lidé v jedněch botách a nedostanou možnost se přezout a nohy provětrat. A tak aspoň při cestě autem jim můžete trochu ulevit, nezapomenete-li na přezůvky.

6. Baterka. Znáte to. Auto vypoví službu uprostřed pustiny a z křoví se vynoří tajemná postava. Ne, nebojte, nejsme v žádném hororovém trháku. V takovém případě se vám hodí funkční baterka, s níž si na všechno i na všechny posvítíte.

Autor: Wrigley

7. Deka. Udrží Vás v teple, dojde-li Vám benzín, a v čistotě, pokud potřebujte vyměnit kolo nebo se podívat pod auto. Máte kožená sedadla? I zde se nabízí přikrývka, která Vás uchrání před rozpálenými sedačkami. A v deštivém počasí umí parádně usušit. 

8. Mapa. Nikoliv ta v mobilu nebo navigaci. Ale pěkně po staru, klasická, papírová. Moderní technologii nemůžeme vždy důvěřovat a až záhadně často se telefon vybije nebo porouchá právě v situaci, kdy jej potřebujeme nejvíce. Proto nezapomeňme mít v přihrádce papírovou mapu. Jestli se v ní dnes ještě někdo dokáže orientovat už je věc druhá.

9. Nabíječka do auta. Tu mějte s sebou pro všechny případy. Pak se Vám nestane, že se budete muset uchýlit k papírové mapě místo navigace v telefonu a budete mobilní i nejen co se týče čtyřech kol.  

10. Sluneční brýle. Slunce nás snadno oslní a odvede naši pozornost, čímž můžeme ohrozit nejen sami sebe, ale i své okolí. Díky nim se přestanete mračit na svět a mžourat do paprsků krásného slunečného dne. Mimo to jsou brýle skvělým módním doplňkem, který dle průzkumu nezapomene vzít na cesty 70% respondentů. Tak jedny nasaďte a vyrazte na cestu!

Budete-li v autě vozit kromě povinné výbavy i výše zmíněné vychytávky, nemůže Vás rozhodit vybitý telefon, teplo, zima nebo hodiny čekání v koloně. S těmito „věcičkami“ se vyrovnáte s každým problémem s úsměvem na tváři. A se žvýkačkami Orbit bude tento úsměv zdravý a zářivý.