Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Líbání je nejlepší lék! 10 věcí, které jste o polibcích nevěděli

/
  • Líbání
    2. května 2016 ● 14:00

    Tradice velí, že prvního máje by měla žena dostat polibek pod rozkvetlým stromem, aby neuschla. Jenže nejde jen o pověru, jelikož líbání dokáže zázraky. Je zdravé nejen pro dámy, ale i pro muže, a tak je nejlepší pusinkovat se průběžně po celý rok.

  • 1.

    Vybere ideálního partnera

    Když poznáme někoho nového a políbíme ho, moc u toho zpravidla nepřemýšlíme. Zato naše těla mají v ten moment docela napilno. Myslí tak trochu za nás a vyměňují si informace o imunitních systémech. Snaží se tak zjistit, zda by potomci této konkrétní dvojice měli kvalitní genetickou výbavu či nikoliv. Pokud pusa zvládne rozdmýchat plamen lásky, dopadl test dobře a partner se k vám hodí i geneticky.

    Líbání
    Autor: shutterstock

  • 2.

    Zachrání manželství či vztah?

    Ani během dlouhodobějšího vztahu bychom rozhodně neměli s líbáním přestávat. Při polibku totiž produkujeme (muži i ženy) hormon oxytocin, kterému se též přezdívá hormon lásky. Jak jeho druhý název napovídá, podporuje vznik citových pout. Podle britských vědců můžete mít spokojenější milostný život a delší manželství, když se budete líbat alespoň 4x denně. Samozřejmě s vaším partnerem.

    Líbání
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Zlepší váš sex

    Zřejmě žádná velká novinka, ale líbání dokáže dokonce zlepšit sexuální styk a zvýší šanci, že si ho oba partneři náležitě užijí. Potvrzují to také sexuologové, kteří polibky považují dokonce za nejlepší sexuální předehru.

    Líbání
    Autor: shutterstock

  • 4.

    Budete díky němu zdravější

    Zní to poněkud podivně, ale výměna slin zvyšuje v těle množství imunoglobinu a představuje nejlepší způsob, jak se bránit virům. Polibky vám rovněž zlepší obranyschopnost proti oparům.

    Líbání
    Autor: shutterstock.com

  • 5.

    Zbaví vás škytavky

    Vaše drahá polovička má škytavku a ne a ne se jí zbavit. Místo toho, že ji budete lekat, zkuste jí dát pusu. Líbání je totiž považováno za jeden z nejspolehlivějších způsobů, jak škytání zastavit.

    Polibek
    Autor: shutterstock

  • 6.

    Vyléčí z deprese

    Den blbec, splín i depka. Vše dokáže porazit polibek. Při něm se totiž přírodní cestou vyplavují do těla endorfiny alias hormony štěstí.

    líbání
    Autor: Shutterstock.com

  • 7.

    Porazí i stres

    Nevíte, jak se zbavit stresu? Přece líbáním! To prý snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu, který dokáže pěkně zavařit také imunitnímu systému a ohrozit i zdraví vašeho mozku.

    Polibek
    Autor: Shutterstock.com

  • 8.

    Nejlepší lék na bolístky

    Během vášnivých polibků vaše tělo vylučuje adrenalin. Ten pak hravě dokáže snížit vnímání bolesti, takže i rozbité koleno díky puse od partnera už tolik nebolí.

    Líbání
    Autor: Shutterstock.com

  • 9.

    Spálí kalorie

    Polibky spálíte okolo 2 až 3 kalorií za minutu, při vášnivém líbání pak dokonce přibližně 12 kalorií. Sladkou pusinkou tak snadno odčiníte hříšek v podobě sladkého moučníku.

    Vášnivý polibek je pro vás dokonce zdravý
    Autor: profimedia.cz

  • 10.

    Pusa místo plastiky

    Stačí se vrhnout na svého miláčka a líbat se s ním a rázem zapojíte a procvičíte 34 svalů v obličeji. Díky zvýšenému oběhu krve ve tváři se tak zpevňuje i vaše pleť a mizí vrásky. Během polibků také vylučujete více slin, což vyrovnává pH v ústech, brání zubnímu kazu a pomáhá proti paradontóze.

    Líbání
    Autor: profimedia.cz

    Fotogalerie
    10 fotografií

Dnešní horoskopy