Pan M. C. (72) je Ital žijící u nás a s erekcí měl potíže 15 let. „Vyzkoušel jsem modré tabletky, vakuovou pumpu a nic mi nevyhovovalo,“ svěřil se Blesku.

Na myšlenku operace ho přivedl bývalý italský prezident Silvio Berlusconi. „I ve svém vysokém věku byl stále sexuálně aktivní. V novinách se stále psalo o jeho sexuálních výstřelcích typu »bunga bunga party« s mladými děvčaty a já se divil, kde na to bere sílu. Tak jsem zapátral na internetu a dozvěděl se, že má penilní implantát. A začal jsem shánět informace o operaci,“ vypráví pan M. C. Za čas se spojil s doktorem Zámečníkem a dohodli se na zákroku.

Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Jak funguje penilní implantát? Jednoduchá pomůcka dopomůže penisu k erekci. Iscare

Umělý penis? Partnerka nic nepozná

„Nebylo mi líto peněz. Někteří muži si kompenzují potíže v sexu koupí drahého auta, já problém řešil rozumněji. A jsem moc spokojený. Ovládat pumpu jsem se naučil a už jsem měl opravdu několik kvalitních pohlavních styků,“ pochlubil se muž, který své partnerce dosud neprozradil, jaký zákrok prodělal. „Konečně dokážu svou milenku pořádně uspokojit,“ uzavírá spokojeně pacient, kterému vrátili lékaři mužnost.

Žhavá novinka: Erekci pomůže voperovaná protéza s pumpičkou

Erektilní dysfunkcí trpí u nás více než polovina mužů nad 40 let. Ale blýská se na lepší časy. Žhavou novinku v léčbě poruchy erekce nabízí od letošního roku pražské klinické centrum Iscare. Jako jediné zařízení v České republice provádí implantace protéz do penisu. První úspěšná operace proběhla 7. března.

Video
Video se připravuje ...

Pán s nafukovacím penisem Iva Dvořáková

Pro koho je vhodná

Penilní implantáty jsou vhodné pro muže, u nichž se neosvědčily léky či vakuové pumpy. „Operovali jsme dva pacienty. Prvního, 49letého muže, který po léčbě karcinomu prostaty přišel o možnost erekce, a kvůli tomu se mu rozpadl vztah,“ sdělil MUDr. Libor Zámečník z Iscare. Druhým pacientem byl pan M. C. „Oba pacienti byli druhý den propuštěni domů v dobrém stavu a nyní již nacvičují použití implantátů,“ doplnil MUDr. Zámečník.

Operace

Operace trvá dvě hodiny a pacient jde druhý den domů. Za měsíc se pumpa poprvé aktivuje a pacient může zahájit kvalitní sexuální život. Operaci nehradí zdravotní pojišťovny a kompletní zákrok stojí 275 tisíc korun.

Jak ztopořit penis s implantátem

Lékaři při operaci použili nejmodernější technologii – nafukovací implantáty. Ty jsou lehce ovladatelné malou pumpičkou umístěnou v šourku. Muž několika zmáčknutími naplní implantát tekutinou. Do nefunkčních topořivých těles se vsunou vaky, které při naplnění ztuhnou stejně jako zdravý penis v maximální erekci.

„Na těle pacienta není nic znát, ani když je zcela nahý. I pohmatový vjem z penisu je přirozený, rozdíl od »zdravého« penisu nepoznají ani partnerky,“ prozradil operatér MUDr. Lukáš Bittner. Po sexu se implantát vyprázdní uvolněním ventilu pumpičky.

Jak erektilní implantát funguje?
Autor: Iscare

Fotogalerie
16 fotografií