Přírodní kondicionér

Máte sušší, lámavé vlasy? Právě pro vás je zábal z kokosového oleje ideální péčí. Olej naneste do navlhčených vlasů po celé délce, ovažte ručníkem a nechte alespoň 20 minut působit. Poté opláchněte.

Tip: Lehkou vrstvu oleje můžete vetřít i po vysušení do konců vlasů a už neoplachovat. Vlasy budou mít krásnou kokosovou vůni a budou se lesknout.

Proti lupům

Jestli vás trápí lupy, naberte si do dlaně menší množství oleje (asi jako vlašský ořech) a jemně si masírujte pokožku hlavy. Ta bude vyživená, a pokud budete tuhle péči provádět dvakrát do týdne, lupy by se měly dát na ústup.

Oční „krém“

Pokožka kolem očí bývá suchá a citlivá, se sklony k začervenání. Naneste na ni tenkou vrstvu kokosového oleje a konečky prstů vklepejte. Pleť bude vláčná a vyhlazená. Olej navíc pokožku zklidňuje a pozor! Neucpává póry, takže ho můžou používat i majitelky aknózní  a mastné pleti.

Zábal na ruce

Trápí vás suché ruce s množstvím oděrek? Udělejte si přes noc hutný zábal. Dlaně, hřbety i konečky prstů promažte olejem, dobře ho do kůže vmasírujte. Pak si natáhněte rukavice a jděte si lehnout. Po probuzení budou vaše ruce vypadat mladší a budou hebké, oděrky by se měly zahojit.

Bělení zubů

Hoollywoodský úsměv můžete mít taky, a to bez drahých procedur. Stačí, když si po každém čištění zubů nanesete vrstvu kokosového oleje na prst a budete jím přejíždět po zubech. Měly by získat světlejší odstín a zmizí zažloutlé skvrny od pití kávy nebo čaje. Potíráním zubů olejem taky předcházíte onemocnění dásní. 

Zdravá náhražka

Místo másla nebo sádla použijte v kuchyni kokosový olej, získáte tak zdravější alternativu k vašim oblíbeným pokrmům. Kokosový olej je lehce stravitelný a je vhodný při hubnutí, protože umí z těla odvádět špatný tuk.  Pokrmy navíc získají úžasné kokosové aroma.

Prevence proti striím

Jestli jste těhotná, kojíte nebo procházíte váhovými změnami a vaše kůže dostává zabrat, doporučuje se mazat si kokosovým olejem pravidelně bříško, zadeček a stehna. Strie by neměly mít šanci.

Prevence onemocnění

 Lžička kokosového oleje denně by měla být skvělou prevencí proti celé řadě onemocnění. Díky kyselině laurové léčí především kvasinku bílou (Kandidu) a plísňové i bakteriální infekce.

Pro domácí mazlíčky

V zimě mívají psi rozpraskané tlapky od mrazu, ale hlavně od technické soli, kterou bývají posypané chodníky. Na bolavé tlapky, stejně jako na popraskaný čumáček můžete použít slabou vrstvičku oleje, zvířátku uleví od potíží.