Právě v zimních měsících, kdy se naše nohy spoustu času potí v teplých ponožkách ve vytopených místnostech, je pokožka velmi zatěžkávána. S péčí o nohy by se ale nemělo čekat až do léta. Pokud věnujete nohám dostatečnou pozornost, můžete předejít takovým nepříjemnostem jako jsou popraskané paty, zanedbané nehty, plísně a další kožní choroby.

Hydratační a výživný krém na ruce, chodidla i tělo s nasládlou ovocnou vůní liči a granátového jablka. K dostání na www.sensualite.cz za 437 Kč
Autor: www.sensualite.cz

 

Nezapomínejte na upravené nehty

Pomocí speciálních kleštiček na nehty a na nežádoucí kůžičky si svá chodidla snadno upravíte do požadované podoby. Pro snadné lakování nehtů použijte takzvané „toe separátory“, které vaše prsty jemně oddělí a umožní vám pohodlnou aplikaci laku i jeho snadné uschnutí bez zbytečných nehod.

Intenzivní pěstící přípravek pro regeneraci a elasticitu nehtů. 548 Kč
Autor: Dr. Hauschka

Pryč se starou kůží

Pravidelná pedikúra je důležitá jak ze zdravotního, tak z estetického hlediska. Při dlouhodobém zanedbávání se můžete potýkat s bolestivými kuřími oky či se zarostlými nehty. S nevzhlednou a popraskanou pokožkou na patách má zkušenosti snad každý. Hebkých chodidel nejsnadněji dosáhneme kvalitní hydratační péčí a pravidelným obrušováním pemzou, která odstraní zbytky kůže a vyhladí paty do hladka. Jako účinnou prevenci doporučujeme používat i speciální peeling na nohy.

Pedro oboustranná keramická pemza Tweezerman pro péči o chodidla a paty s dlouhou rukojetí. Hrubá strana slouží k odstranění tvrdé kůže, jemnější k jejímu vyhlazení. MOC: 439 Kč
Autor: Profimed

Základem krásných chodidel je hydratace

Nejen péče o tvář by měla být na denním pořádku. Stejnou starost, jakou věnujete své pleti, dopřejte i svým chodidlům. Kůže na chodidlech je velmi specifická, proto sáhněte po speciálních vyživujících krémech, které jsou určeny právě pro vaše nožky. Tyto krémy se rychleji vstřebávají a během několika dnů dokážou vyhladit pokožku chodidel a navrátit jí elasticitu.

Zvláčňující a vyživující krém na nohy Institut Karité s 25% obsahem bambuckého másla je velmi vhodný k péči o kůži chodidel, zvláště suchou. MOC 259 Kč
Autor: Profimed

Někdy je potřeba intenzivnější péče

Mají-li vaše chodidla sklon k extrémnímu vysušování, vyzkoušejte opravné balzámy na nohy, které si hravě poradí nejen s popraskanou a šupinkatou kůží, ale pomáhají i při hojení mozolů. Trápí vás měkké a roztřepené nehty? Poohlédněte se po přípravku s nimbovým olejem, Ten dokáže nehty zesílit, zjemňuje zrohovatělou pokožku a působí antibakteriálně, čímž zabraňuje výskytu obávaných plísní.

Opravný balzám dodá Vašim chodidlům intenzivní vyživující péči.
Autor: Yves Rocher

Jak pečujete o své nohy vy?

Fotogalerie
15 fotografií