Nákup bot je výzvou

Protože boty by měly být především pohodlné, je jejich nákup výzvou. Každá z nás má jinou nohu, na kterou bohužel nebudou vhodné všechny druhy obuvi z dostupného sortimentu. Z tohoto důvodu stojí za to změřit co nejvíce obuvi od různých značek nabízených v nákupních centrech, nebo si boty můžete objednat v obchodě s obuví z internetových obchodů, a přitom si pamatovat, které modely jsou pro vás vhodné. Dámské boty, kterou nosíte, by měla být ve stejném stylu jako oblečení.

Na co se zaměřit při výběru obuvi?

Nejprve si musíte odpovědět na otázku, s čím budete tyto boty nosit, konkrétně jaký styl kalhot nebo sukně. To ovlivní, jakou patu si vyberete, šířku a výšku svršku. Za druhé, analyzujte barvy vašeho oblečení a zjistěte, který odstín bot bude nejlepší. Chápu, že se může zdát, že černá barva jde se vším, ale někdy stojí za to nahradit černou hnědou, šedou nebo vínovou a hrát si s texturou obuvi. Díky tomu bude vaše stylizace zajímavější. Za třetí záleží na tom, zda chcete více vsadit na módní trendy, vytvořit si styl sportovní, rockerský nebo zda raději sáhnete po klasice. Nemusíte se bát vybírat si také podle svých oblíbených módních značek, jako například Tommy Hilfiger.

Dámské polobotky

Tento typ obuvi zahrnuje kožené dámské polobotky, boty „Chelsea“, šněrovací boty (také oxfordky). Nejjednoduším modelem jsou tzv. Mokasíny. Jsou zpravidla bez zapínání a také bez podpatku. Často jsou to napodobeniny pánské obuvi, která však dává ženské stylizaci zvláštní vkus. Polobotky jsou nízká obuv, která se hodí ke každodennímu nošení, například do školy či do práce. Kromě toho jsou velmi pohodlné a navíc vám umožňují přidat do každodenního stylu nádech elegance. Polobotky vypadají nejlépe s kalhotama. Nemusí být nutně černé a hladké, ale sáhnout můžete i po velmi výrazných texturách. Při výběru těchto bot se vyplatí věnovat pozornost typu podešve a celkové úpravě bot. Polobotky najdete online v e-shopech jako je Answear, protože oplývají elegantními modely. 

Dámské boty na ploché podrážce

Mohou mít tvarovou formu, díky níž vypadají klasicky, nebo mohou být těžké, s pevnou podrážkou podobnou traktoru ve stylu obuvi Martens. Nejčastěji jsou vyráběny v tlumených tmavých barvách. Tyto boty lze kombinovat s šaty i kalhotami, záleží na tom, jak stylizujete svůj look. 

Dámské boty na podpatku

Stejně populární jako dámské polobotky, jsou i boty na podpatku. U těchto bot dodržujte hlavní pravidlo: svršek by měl být na kotník dobře připevněn, při chůzi se musíte cítit pohodlně, boty vám nesmí padat. Tvar špičky může být libovolný kulatý, špičatý, mírně hranatý. Vše záleží na vašich preferencích a stylu. Pokud se na podpatcích příliš necítíte, zvolte nižší boty Converse.