Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

7 kroků ke krásné pleti! Blogerka: Tuhle chybu děláme nejčastěji!

/
  • 7. února 2019 ● 10:48

    Čistit, čistit, hydratovat, odlíčit, čistit, čistit, dodat výživu. Takhle nějak by měla vypadat ve zkratce péče o vaši pleť. A je jedno, zda jde o pokožku třicetileté ženy, nebo té, které je jednou tolik. Předkládáme vám 3 ranní a 4 večerní kroky ke krásné pleti.

  • 1.

    Ranní rutina

    ČISTICÍ GEL

    Každá žena má tak nějak vryto do paměti, že se musí odlíčit, než půjde do pelechu. Co ale ráno? Vždyť přes noc se jen spí... To je jedna z nejčastějších chyb, které ženy během péče o pleť dělají. Protože přes noc se kůže regeneruje a během toho vylučuje nečistoty a toxické látky. Pak na ní určitě zůstaly i zbytky krému či se usadil prach. Hned po probuzení je tedy dobré ošetřit pleť čisticím gelem. Ten můžete vmasírovat buď prsty, nebo použít vhodný čisticí kartáček. Špatná není ani konjaková houba.

     

     TONIKUM

     

    Po čisticím gelu je dobré ještě dočistit pleť tonikem. Klidně můžete použit nějaké exfoliační, které odstraňuje odumřelé buňky.

     

    KRÉMY A SÉRA

     

    Pokud jste milovnice pleťových sér, naneste ho nyní. Ale můžete ho také vynechat a rovnou pokračovat očním krémem. Posledním krokem vaší ranní rutiny by měl být hydratační krém. V letních měsících je lepší používat ty, které mají v sobě i ochranu proti slunci. Pokud se rozhodnete pro exfoliační tonika, tak krémy s SPF (číselný údaj celkového stupně ochrany proti UV záření) musíte nanést určitě.

    Autor: istock.com

  • 2.

    Večerní rutina

     ODLIČOVAČ

     

    Je večer a nastává čas se o pleť po celém dnu řádně postarat. Nejdříve je důležité se pořádně odlíčit. Zvolit můžete hned několik přípravků. Jedny z nejúčinnějších jsou ty na olejové bázi (to znamená olejové balzámy či odličovací oleje přímo k tomu určené). Krásně rozpustí make-up a pomocí žínky namočené v teplé vodě stáhnete všechny nečistoty. Některé balzámy a oleje dokážou odlíčit i řasenky a stíny, ale ve většině případů je stejně potřeba sáhnout i po přípravku určeném přímo na odličování očí.

     

     ČISTICÍ GEL

     

    Po odlíčení nastává čištění. Sáhněte klidně znovu po stejném gelu, který jste použili ráno. 

     

    TONIKUM

     

    Opět můžete použít klidně stejné jako po probuzení. Dvakrát za den se ale nedoporučuje dávat na pleť exfoliační přípravek, proto zvolte jiné tonikum. Nanést můžete například mateřídouškovou pleťovou vodu.

     

    KRÉMY A SÉRA

    Posledním krokem večerní péče jsou krémy a případně séra. Začněte očním krémem, pak aplikujte sérum (pokud chcete) a nakonec na pleť naneste krém. Klidně můžete zvolit ten z rána, nebo volte přímo speciální noční.

    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Odličujte se, i když nepoužíváte make-up!

    Pleti a její péči se už skoro osm let věnuje i bloggerka Rendy Ordinary Life, která píše své postřehy na svůj web, kam přidává i recenze. Co si podle ní ženy nejčastěji při péči o pleť neuvědomují? „Určitě nevynechat odličování a čištění pleti. A to i v případě, že se žena nelíčí. To je za mě zásadní,“ vysvětlila Rendy.

    Autor: istock.com
     

Dnešní horoskopy