Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odborníci na telefonu radili s mazlíčky! Spí vám v posteli? Žerou, co nemají? Otrávila je návnada?

/
  • 6. listopadu 2018 ● 09:59

    Dělají nám společnost, spí s námi v posteli, přitulí se k nám. To vše a mnoho dalšího si užíváme s našimi domácími mazlíčky. Co si ale počít, když onemocní, sežerou otrávenou návnadu, jsou nevychovaní, zaběhnou se? 

     

  • 1.

    Chci pejska z útulku, ale…

    Odpovídá: Marie Lokingová

    Útulek pro opuštěné a týrané psy Horní Hraničná (u Chebu)

     

    Tel.: 225 977 721

     

    Chcete podpořit zvířata v útulku nebo dokonce uvažujete, že si nějakého opuštěného pejska vezmete? Co byste si měli v takovém případě pořádně rozmyslet a jak se připravit na nového člena rodiny? Volejte dlouholeté pracovnici v útulku pro opuštěné a týrané psy. Ta vám ráda odpoví na vše, co vás zajímá.

     

    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 2.

    Vše o kočkách…

    Odpovídá: MVDr. Martina Načeradská, Ph. D.

    MANZCVS (Feline Medicine)

     

    Tel.: 225 977 722

     

    Jestliže jste milovníky koček, víte, že jsou to opravdové osobnosti, které nám přinášejí mnoho hezkých zážitků každý den. Co však dělat, když mají zdravotní potíže? Když jim padá srst nebo jsou agresívní? Chcete kočku nechat vykastrovat, ale nevíte, kdy je vhodný čas? Na takové a podobné otázky na téma kočky vám odpoví zkušená veterinářka.

    Autor: archiv, Profimedia.cz
     

  • 3.

    Setkali jste se s týráním zvířat?

     

    Odpovídá: JUDr. PhDr. Zuzana Rennerová

    Animal Eye

     

    Tel.: 225 977 723

     

    Vyhozená štěňata v popelnici, kladení otrávené návnady, psi uvázaní celý den u boudy a často bití… Jde o týrání zvířat? Jak chudáku zvířeti pomoci a kam se obrátit? A co vše spadá pod termín týrání zvířat? Na to bude odpovídat právnička, která se touto problematikou profesionálně zabývá a poskytuje právní pomoc a podporu.

     

    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 4.

    Umíte se psem „mluvit“?

     

    Odpovídá: Marek Beneš

    Skvělý pes.cz

     

    Tel.: 225 977 724

     

    Téměř každý majitel psa udělal při výchově svého mazlíčka nějakou chybu, ať větší či menší. Podle odborníka na psí duši je potřeba se svým zvířetem naučit se komunikovat, ukázat mu, že jste sebejistí a máte vše pod kontrolou. Jedině pak je možné některé výchovné chyby napravit. Na vše o psychologii psa se můžete ptát už dnes.

     

    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 5.

    Když psa bolí zuby

     

    Odpovídá: MVDr. Marta Skrejvalová

    Vetcentrum Duchek

     

    Tel.: 225 977 725

     

    Jeden z velkých zdravotních problémů u psů představují zuby. Tvoří se na nich plak, z tlamy nepěkně zavání, vznikají záněty. Jenže vás miláček vám neřekne, že ho zuby bolí. Jak tedy pozvat, kdy má pes problém a je potřeba navštívit »psího zubaře«? A jaká je prevence zánětů ústní dutiny? Na to bude odpovídat specialistka na dentální hygienu zvířat.

     
    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 6.

    Trápení s klouby a pohybem

     

    Odpovídá: MVDr. Lukáš Duchek

    Vetcentrum Duchek

     

    Tel.: 225 977 726

     

    Stejně jako lidi i psy trápí bolest pohybového aparátu. Může to být po úraze, vývojovými vadami nebo samozřejmě i věkem. Dá se takovým obtížím předejít, jak je odhalit a kdy vyhledat odbornou pomoc? Vytočte jednoduše číslo specialisty na ortopedii zvířat. Poradí vám.

     

    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 7.

    Pomoc pro psí oči

     

    Odpovídá: MVDr. Jiří Boštička

    Vetcentrum Duchek

     

    Tel.: 225 977 727

     

    Všimli jste si, že váš pes se špatně orientuje a naráží do všeho, co mu stojí v cestě? Možná má šedý zákal nebo mu odumírají buňky na sítnici, ale také to může být úplně něco jiného. Problémy se zrakem by se neměli podceňovat. Proto bude na horké lince i odborník přes zrak zvířat – oftalmolog, kterého se můžete na nemoci očí ptát.

    Autor: archiv, Profimedia.cz

Dnešní horoskopy