V horkém létě je cider ideální volbou. Je méně alkoholický než víno, méně hořký než pivo a zároveň méně sladký než míchané nápoje. Prostě ideální kompromis. A ještě když je vyráběný z kvalitních moravských jablek, je přírodní bez přidaných umělých barviv nebo sladidel, přesně jako Royal Dog Cider, pak není co řešit!

Autor: Royal Dog Cider
 

Příjemně osvěžující cider

Zatímco v Anglii nebo Francii je cider tradičním nápojem, v Česku si mezi velkou konkurencí jiných alkoholických nápojů stále hledá svoje místo, ale jeho popularita bezpochyby raketově stoupá. Nejen kvůli tomu, že je příjemně osvěžující, ale také kvůli jeho lahodné chuti, kterou si můžete vychutnat při různých příležitostech. Cider je dokonalý parťák na piknik, při posezení s přáteli v oblíbeném baru i pokud máte náladu na večer strávený v klidu domova s knížkou v ruce.

Autor: Royal Dog Cider
 

Dokonale vyladěná chuť

Značka Royal Dog Cider vznikla v roce 2016 a v současné době můžete ochutnat dvě příchutě – tradiční jablečný cider nebo cider s příchutí černý rybíz s aronií. Originální chuť cideru, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu, dodávají vybrané odrůdy jablek. Ty dozrávají ve slunečných moravských sadech. Royal Dog Cider byl vyladěn tak, aby zaujal hned po prvním napití svou vyváženou jemně kořeněnou chutí. Je průzračný, zlatavý a jemně perlivý a nejlépe chutná s pořádnou dávkou ledu ve sklenici.

Autor: Royal Dog Cider

Královská porce moravských jablek

V cideru se nachází mnoho prospěšných látek, je například zdrojem vitamínu C i antioxidantů, co v něm ale nenajdeme, je lepek, takže si ho mohou dopřát i lidé trpící celiakií. Základem cideru jsou vybrané odrůdy jablek, kterým slunce a úrodná moravská půda dávají tu správnou vůni i chuť. Jednou medově sladkou, jindy svěže kyselou nebo příjemně nahořklou. Tyto odrůdy se namíchají ve správném poměru, jablka se umyjí, rozdrtí a vylisuje se z nich přírodní šťáva. V té se díky řízenému kvašení cukry přemění na alkohol. Přesně tak vznikne dokonale vyladěná chuť cideru Royal Dog, který obsahuje 4,5 % alkoholu. A to vše bez umělých barviv i sladidel. A že se to opravdu povedlo, potvrzuje i první místo v soutěži PIVO ČR 2017 v kategorii ciderů.

Autor: Royal Dog Cider