Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Den dětí je tu! Upečte jim k svátku veselé muffinky!

/
  • Všechny děti mají svátek, upečte jim rozpustilé muffinky.
    1. června 2018 ● 10:40

    Den všech dětí je tady, a co by to bylo za svátek, kdyby nebyl nějaká dobrota. Máme pro vás tip, jak uděláte dětem radost dvojnásobnou. Nejenže jim bude chutnat, ale ještě je naše muffinky překvapí. Zkuste je upéci!

  • 1.

    Soví muffiny

    Potřebujete: 24 ks sušenek lepených krémem, 165 g rostlinného tuku, 125 g cukru, 2 vejce, 150 g polohrubé mouky, 25 g kakaa, 1 lžička prášku na pečení, 100 ml mléka, 80 g čokolády na vaření, 40 g smetanového sýra, 36 ks barevných lentilek na oči (nejlépe 24 ks hnědých a 12 ks oranžových nebo žlutých), špetka soli

    Postup: Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušná 180 °C). Papírové košíčky, případně pečící papír vložíme do formy na muffiny.

    *Rozdělíme sušenky od sebe. Část s bílou polevou odložíme stranou. Sušenky bez bílého krému nalámeme na malé kousky.

    *Smícháme 125 g Hery a cukr dohromady a ušleháme pomocí ručního mixéru do hladka a přidáme vejce.

    *Dále smícháme mouku, kakao, prášek na pečení a špetku soli, zamícháme a pomalu přidáváme do těsta mléko. Poté přimícháme i nalámané sušenky.

    *Připravené těsto vložíme do formy na muffiny a v předehřáté formě pečeme 20 minut. Pokud se těsto nelepí na špejli, můžeme cupcaky nechat vychladnout.

    *Mezitím vložíme do hrnce 40 g smetanového sýru a čokoládu a na mírném ohni necháme rozpustit. Poté necháme mírně vychladnout a pomocí metly přimícháme smetanový sýr.

    *Necháme vychladit 20 minut, dokud nevznikne roztíratelný krém. Poté krémem potřeme vršek muffinů.

    * Druhou část sušenek s bílým krémem položíme na muffin a tím vytvoříme oči. Lentilkami ozdobíme oči a jednou lentilkou vytvoříme nos.

    Tip: Pečící papír nastříháme na 12 cm čtverce a vložíme doprostřed každého otvoru ve formě na muffiny. Na uložený pečící papír dáme kousek Hery, to zajistí, že papír zůstane v jamce. Jako obvykle naplníme těstem a pečeme.

    Soví muffiny
    Autor: Hera

  • 2.

    Opičí muffiny

    Potřebujete: 125 + 40 g rostlinného tuku, 100 g cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 1 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 75 ml mléka, 1 malý banán, 50 g čokoládové čočky, 80 g čokolády na vaření, 40 g smetanového sýra, 36 malých kulatých sušenek, špetka soli

    Postup: Na muffiny si předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušná: 180 °C). Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky nebo pečící papír.

    *V jedné misce smícháme 125 g Hery, cukr a vanilkový cukr a ručním mixérem ušleháme do hladka. Během míchání přidáme vejce.

    *Dále do směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl a důkladně promícháme. Postupně přidáváme mléko. Rozmixujeme banán a poté ho vmícháme do směsi. Přidáme 25 g čokoládových čoček.

    *Připravené těsto vložíme do formy na muffiny a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Po píchnutí špejlí se nám těsto nesmí lepit. Když jsou muffiny upečené, necháme je vychladnout. 

    *Mezitím do hrnce vložíme 40 g tuku a 80 g čokolády a na mírném ohni necháme rozpustit. Necháme lehce vychladnout a přidáme smetanový sýr, mícháme pomocí metličky. Takto připravenou směs dáme chladit přibližně 20 minut, dokud nevznikne roztíratelný krém.

    *Hotovým krémem potřeme vršek muffinů a ze sušenek vytvoříme uši a ústa. Oči vytvoříme pomocí čokoládových čoček. Polevou ozdobíme jednu Amarettini sušenku a tím nám vzniknout ústa a nos. A můžeme podávat.

    Opičí muffiny
    Autor: Hera

  • 3.

    Špagetové muffiny

    Potřebujete: 325 g rostlinného tuku, 125 g cukru, 2 vejce, 150 g polohrubé mouky, 25 g kakao, 1 čajová lžička prášku do pečiva, 100 ml mléka, 30 g bílé čokolády, 150 g smetanového sýra, 40 g moučkového cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 125 ml jahodové polevy, špetka soli

    Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C (180 °C horkovzdušná). Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky nebo nastříhaný pečící papír.

    *Do mísy smícháme 125 g rostlinného tuku, cukr a ručním mixérem šleháme do hladka. Potom přidáme vejce. Dále do směsi přidáváme mouku, kakao, prášek do pečiva, špetku soli a promícháme, pomalu přidáváme do těsta mléko.  

    *Poté těsto přemístíme do formy na muffiny a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Při propíchnutí špejlí se nám těsto nesmí lepit. Když jsou muffiny upečené, necháme je vychladnout.

    *Mezitím si připravíme zdobení. Bílou čokoládu nastrouháme na struhadle nahrubo. Vedle smícháme smetanový sýr s moučkový cukr.

    *Ušleháme do tuha 200 g rostlinného tuku Hera s vanilkovým cukrem a metličkou po porcích vmícháme do smíchaného smetanového sýra s moučkovým cukrem. První porci ještě ušleháme do tuha a ostatní porce opatrně přimícháváme.

    *Pak dáme vychladit do lednice.

    *Připravenou polevu dáme do zdobícího sáčku a zdobíme muffiny jako špagety a necháme ztuhnout. Ozdobený muffin polijeme jahodovou polevou a ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou.

    Zdroj: www.pecenijeradost.cz

    Špagetové muffiny
    Autor: Hera

Témata

muffiny recept

Dnešní horoskopy