Tělo bez viditelných chloupků si žádá dokonalou péči. Způsobů, jak odstranit ochlupení, existuje opravdu mnoho. Některé z nich jsou efektivnější, jiné méně. Některé mají dlouhodobý efekt, jiné jsou krátkodobé. V souvislosti s tím rozlišujeme epilaci a depilaci. Lidé tyto pojmy často zaměňují, jedná se však o dva odlišné způsoby. Depilace je vlastně jiné označení pro holení klasickou žiletkou či elektrickým holicím strojkem, kdy odstraňujeme pouze mrtvou, viditelnou část chlupu. Vlasový kořínek zůstává pod kůži a chlup zanedlouho dorůstá zpět. 

Pokožka jako samet až po dobu čtyř týdnů

Pokud provádíme epilaci odstraňujeme chlup včetně vlasového kořínku. Trvá pak delší dobu, než se chlup obnoví. V některých případech může být epilace bolestivá, jako například při použití vosku. Tento způsob může také podráždit kůži a vést k nežádoucí reakci, jako je zarůstání chloupků. Méně bolestivá a zároveň méně invazivní je epilace pomocí epilačního přístroje. 

Autor: BRAUN

Tento způsob však vyžaduje trochu tréninku. Bez správného tlaku a pohybu může dojít ke špatnému oholení a poškození kůže. Pokud nemáte s epilací příliš zkušeností, doporučujeme pořídit intuitivní přístroj, který umí sám regulovat tlak a při holení vás navede. Sáhněte například po epilátoru Braun Silk-épil SensoSmart, který vás upozorní na příliš velký tlak na pokožku. Oproti vosku zachytí i ty nejjemnější chloupky, zároveň však kůži nedráždí. 

Epilací však péče o pokožku nekončí. Nezapomínejte kůži zklidnit vhodnými kosmetickými přípravky, předejte tak začervenání. Pokud máte problém se zarudnutím míst po holení, pomohou i masáže, které oblast prokrví a uvolní. Díky vyměnitelným nástavcům na epilátoru Braun Silk-épil SensoSmart si po holení můžete dopřát pořádnou masáž či hloubkový peeling.