Rychlá a dobrá večeře? Pomazánka! Tři recepty, které musíte zkusit
-
Hledáte tip na rychlou snídani, svačinku nebo večeři? Ideální jsou pomazánky. Druhů je nespočet a příprava je rychlá. Vyzkoušejte tři recepty od uměleckého šéfkuchaře Pavel Václavík.
- 1.
Pomazánka z červené řepy s ořechy
Potřebujete: 330 g uvařené a oloupané červené řepy, 80 g majonézy, 40 g kysané smetany, 40 g vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti, salát a tvarohový sýr žervé na ozdobu
Postup: Řepu je dobré uvařit předem – vaříme ji ve vodě pod pokličkou zhruba hodinu.
*Uvařená vydrží v lednici i několik dní. Pokud však nemáte tolik času, není už dnes problém koupit řepu uvařenou ve vakuovém balení.
*Uvařenou, zchladlou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte majonézu, kysanou smetanu, ořechy nasekané na větší kousky, sůl, pepř a vše promíchejte.
*Na ozdobu použijte salát nakrájený na nudličky a kopeček žervé.
- 2.
Mrkvovo-celerová pomazánka s mandlemi
Potřebujete: 180 g mrkve, 170 g bulvového celeru, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g majonézy, 50 g tvarohového sýru žervé, sůl a pepř dle chuti, mandlové lupínky a pažitku na ozdobu
Postup: Očištěnou mrkev a celer nastrouhejte na jemném struhadle.
*Smíchejte s citronovou šťávou, žervé, majonézou, solí a pepřem.
*Posypejte mandlovými lupínky a nasekanou pažitkou.
- 3.
Škvarková »light« pomazánka
Potřebujete: 330 g masovějších škvarků, 100 g kyselých okurek, 60 g plnotučné hořčice, sůl a pepř dle potřeby, červenou cibuli a jarní cibulku na ozdobu
Postup: V robotu nasekejte najemno škvarky spolu s hořčicí. *Vmíchejte nadrobno nasekané, nebo na hrubém struhadle nastrouhané okurky, přisypte sůl a pepř, už nemixujte.
*Na ozdobu i dochucení použijte cibuli. Kvůli barevnosti dejte přednost červené cibuli nakrájené na tenká kolečka a dozdobte jarní cibulkou nakrájenou zešikma.
Zdroj: www.lanterna.cz