Nesmrtelné kuřecí! Polévka, nadívaná prsa i závin: 3 recepty na víkendové pošušňání | Blesk.cz
19. srpen 2018
Svátek slaví Ludvík, zítra Bernard

Nesmrtelné kuřecí! Polévka, nadívaná prsa i závin: 3 recepty na víkendové pošušňání

/
  • Vyzkoušejte nové recepty na nesmrtelné kuřecí!
    16. února 2018 ● 10:30
     

    Kuřecí maso je stálicí našich kuchyní. Kvůli své rychlé přípravě ho kuchařky přímo milují. Způsobů, jak kuřecí upravit, je mnoho. Máme pro vás tři recepty, které můžete vyzkoušet a určitě je zařadíte do své rodinné kuchařky.

  • 1.

    Krémová kuřecí polévka

    Potřebujete: 1 kg kuřecích stehen, 350 ml suchého bílého vína, 2 cibule, 4 řapíkaté celery, 2 petržele, 1 pórek (bílou část), snítka tymiánu, 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 45 g hladké mouky, 300 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř, olej

    Postup: Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete.

    * V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova.

    * Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol.

    * Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.

    * Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte.

    * Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut.

    * Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření.

    * Maso oberte a asi 150 až 200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.

    * Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky.

    * Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat.

    * Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu.

    TIP: Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.

    Krémová kuřecí polévka
    Autor: akademiekvality.cz

  • 2.

    Kuřecí kapsa se sýrem a špenátem

    Potřebujete na 4 porce: 4 kuřecí prsa s kůží, 50 g balkánského sýra, 50 g eidamu, 250 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, 200 ml bílého vína, hrst plátků mandlí, olej, sůl, pepř

    Postup: Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa.

    * Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek.

    * Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou.

    * Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady.

    * Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka.

    * Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů.

    * Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte.

    * Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou.

    * Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.

    Kuřecí kapsa se sýrem a špenátem
    Autor: akademiekvality.cz

  • 3.

    Kuřecí závin

    Potřebujete: 1 balení listového těsta, 2 vejce, 250 ml zakysané smetany, čerstvý tymián (1 snítka), 300 g kuřecího masa, 200 g modrého sýra, 1 hruška, 50 g vlašských ořechů, sůl, pepř, olej

    Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Kuřecí maso omyjte a osušte, osolte a opepřete. Poté ho nakrájejte na nudličky.

    * Kousky kuřete krátce osmahněte na rozpáleném oleji.

    * Nivu rozmačkejte dohladka a smíchejte se zakysanou smetanou. Vmíchejte 1 vejce.

    * Do sýrové směsi přidejte lístky tymiánu.

    * Listové těsto rozdělte na 2 části a vyválejte 2 tenké placky.

    * Každou placku potřete zakysanou smetanou s modrým sýrem a poklaďte kuřecím masem.

    * K masu přidejte na kostičky nakrájenou hrušku zbavenou jadřinců a vše zasypte nasekanými ořechy.

    * Náplň osolte, opepřete a zaviňte do těsta. Záviny položte na plech a potřete rozšlehaným vejcem.

    * Pečte dozlatova, asi 20 minut.

    Tip: Nakrájejte maso na drobné kousky a přeskočte tak krok jejich přípravy na pánvi.

    Zdroj: akademiekvality.cz

    Kuřecí závin
    Autor: akademiekvality.cz

     

    Fotogalerie
    4 fotografie

ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy