Ikonická britská indie-rocková kapela Alexa Turnera, Matta Heldersa, Jamieho Cooka a Nickyho O´Malleya se představí na budapešťském festivalu Sziget. Arctic Monkeys je v současnosti jedna z nejuznávanějších a nejoblíbenějších kapel Velké Británie a patří mezi nejdůležitější kapely rockové scény nejen pro své vrstevníky. Čtveřice založila kapelu v roce 2002 v Sheffildu  a po vydaní debutu „Whatever People Say I Am, That´s Whan I´m Not“ její popularita stoupala přímo raketově. Nahrávka se v roce 2006 stala nejrychleji prodávaným albem v historii anglické hitparády.

Od tohoto momentu si Arctic Monkeys vydobyli zcela legendární pozici, vydali další čtyři alba, jež jsou uznávaná kritiky, za své desky získali prestižní ocenění (BRIT Awards, NME Awards), patří mezi headlinery festivalu Glastonbury a celkově se řadí mezi to nejlepší, co soudobá hudební scéna nabízí. Na Sziget přiveze tahle čtveřice poctivou porci anglického indie-rocku.

Autor: PR Stage

Jediným letošním evropským festivalem, na který Mumford & Sons zavítají, bude Sziget!

Návštěvníci festivalu Sziget  budou mít jedinečnou šanci vidět koncert britské alternativní rockové kapely Mumford & Sons. Bude to jediné letošní vystoupení kapely na evropských festivalech.  Skupinu založil v roce 2007 Marcus Mumford a díky svému debutovému albu Sigh No More dosáhli během dvou let ohromného úspěchu na mezinárodní hudební scéně. To se stalo dvakrát platinovým v USA a čtyřikrát platinovým ve Velké Británii. Druhá deska s názvem Babel se pyšní více než milionem prodaných kusů a vedla několik top hudebních hitparád. V roce 2013 vyhráli Mumford & Sons s Babel cenu Grammy v kategorii Album of the Year. Téhož roku byla kapela rovněž oceněna na Brit Awards jako Best British Group. Na svém třetím albu Wild Mind již hrají bez banja a v kožených bundách, tímto dávají najevo svůj žánrový posun, od folku směrem k indie rocku.

Festival Sziget

Festival Sziget je jedním z největších evropských i světových festivalů hudby a umění. Už přes čtvrt století se každoročně koná v maďarském hlavním městě – Budapešti, na ostrově Óbudaji v centru města. Pravě ten se rok co rok v srpnu promění na takzvaný Ostrov svobody, aby se na týden stal domovem Szigeťanů z celé planety. Na Szigetu se sejdou lidé z více než 100 národností světa, aby zde společně oslavili rozmanitost svých kultur, ras i vyznání.

Sziget navíc nedávno získal na European Festival Awards 2017 již po druhé cenu v kategorii Line – Up of the Year. Porazil tak 10 nejlepších evropských festivalů, mezi nimiž bylo i Glastonbury, Roskilde a Lollapalooza.

Sziget se koná v Budapešti, od 8. so 15. srpna 2018 a ceny denních vstupenek jsou v prodeji již za 65 Euro. Pro ty, kteří si chtějí užít Sziget na víc dní, jsme připravili třídenní, pětidenní a sedmidenní permanentky. Více informací najdete na www.szigetfestival.com/cz/